Rejsefortællinger – Emma Helene Hansen

Alle billeder i opslaget her er eget af Emma Helene Hansen.

Emma er 19 år gammel. Hvis alt går efter planen, så skal hun rejse i fem måneder det kommende år.
Hun har en forkærlighed for Australien på grund af det australske folk, landets smukke natur og kultur. Derudover er hun også rigtig glad for Berlins rå, urbane udtryk og den frihed der er i byen og Isfahans smukke arkitektur og traditioner.
Når Emma rejser, elsker hun at backpacke, især den frihed som følger med det. Hun er glad for en rejser med mange forskellige oplevelser som kultur, strand og hiking.  

Rejsefortællinger emma

Hvad inspirerer dig til at rejse ud i verden?

Jeg elsker at opleve. Jeg er meget drevet af min nysgerrighed, af at lære nye ting og på den måde giver rejser en fantastisk mulighed. Det inspirerer mig, hvor meget jeg endnu ikke ved, hvor fascinerende verden er og det driver mig til at udforske det ukendte.

Iran emma
australien emma rejsefortællinger

Hvilket land har været det bedste at rejse i?

Nemmest, helt klart Australien eller Grækenland. Der er styr på tingene og altid mulighed for at søge hjælp. Man føler sig også sikker som kvinde i de lande. Oplevelsesmæssigt har Iran helt klart været et af de bedste lande at rejse i. Jeg fik set verden fra et helt andet perspektiv og oplevede en kultur jeg langt fra er vant til. Det var dog ikke muligt at gå rundt alene som kvinde og det var svært at kommunikere med andre end vores guide. Derudover skal man være opmærksom på, at der går hemmelige militærstyrker rundt i civil i gaderne på alle tidspunkter, så man skal tænke over, hvordan man agerer på sin rejse.

Hvad har du lært om dig selv ved at rejse?

Jeg har lært, hvor dårlig jeg er til at sidde stille. Gennem rejse får jeg stillet min nysgerrighed og jo mere jeg lærer om andre kulturer, jo mere lærer jeg også om mig selv. Jeg har også lært, den måde hvorpå min hjerne bedst fungerer. Gennem rejser har jeg fundet ud af, at jeg er mest tryg ved at have planer, men samtidig har jeg godt af at gøre ting spontant.

sydney emma rejsefortællinger

Hvad har du lært om kulturforskelle ved at rejse?

At der er virkelig stor forskel på kultur fra land til land! Men også at man virkelig kan lære meget om mennesker og lande, ved at studere og indgå i deres kultur, når man endelig er i landet. Jeg har lært at kulturforskelle altid vil være der. Dog kan man lære at forstå andre kulturer, hvis man ikke fokuserer på at udpege forskellene, men i stedet vælger at fokuserer på, at forstå de dele af kulturen man undrer sig over og lære fra dem.

Hvilke råd vil du give til andre, der ikke har rejst ud i verden før?

Søg råd ved udrejse på den første tur. Både internettet, rejsebøger og endda sociale medieprofiler kan være en stor hjælp! Man skal heller ikke sky fra at søge planlægningshjælp hos selskaber som Kilroy første gang, selvom det virker mere cool at have klaret rejseplanlægningen selv. De 350 kroners servicegebyr er virkelig det værd!

emma rejsepartner
catania emma rejsefortællinger

Hvad er din drømmedestination?

Jeg har altid gerne ville besøge Antarktis, Maldiverne eller Tanzania! Men i virkeligheden må jeg nok være vag og sige, at hele verden er min drømmedestination. Jeg ser gerne, at jeg når at opleve det meste af verden, inden jeg skal herfra.

Hvilke tre ting kan du ikke undvære på din rejse?

Høretelefoner, gode vandresko og en god rejsemakker! Så kan det ikke gå galt.

Hvor kan man følge dig på din næste rejse?

Man kan følge mig på instagram på _emmahansen_.
Hvis alt går som planlagt bliver min næste rejse til sommer, og hvis ikke, er mine tidligere rejsebilleder også noget at drømme sig væk i!

Panorama over bugt Grækenland

Dine rejsefortællinger

Vil du dele dine rejsefortællinger her på Rygsækrejser? Så brug #rygsækrejserdk på dine rejsebilleder på Instagram, så har du mulighed for at blive den næste til at dele dine personlige rejsefortællinger. 

Læs andre rejsefortællinger

Kristian Botoft Kvist – om at vandre fra Danmark til Spanien og meget andet.

Simone Basse – om Nordkorea, Australien, Antarktis og Den Trassibiriske Jernbane.

Nanna Spandet Poulsen – om frihed rejser giver.

Nordombord – om Indonesien, kør-selv-ferie og et digitalt nomade liv.

Heidi Manøe – Om Indonesien, Sydney og hvad man kan læse om sig selv ved at rejse.

Skriv et svar