Backpackerlife – udstyr til backpacking

//Reklame// Dette blogindlæg er lavet i samarbejde med www.backpackerlife.dk, som sælger udstyr til backpacking.
Alle udgående links i indlægget er reklamelinks. 

Hvis du gerne vil støtte rygsækrejser, så vil jeg blive glad for at du køber igennem disse links. Det bliver ikke dyrere for dig at handle, men det betyder at jeg får en procentdel af de køb. Dette beløb gør at jeg kan lave mere god indhold her på siden.

For nyligt indgik jeg et samarbejde med den danske hjemmeside www.backpackerlife.dk. Her sælger de en masse forskelligt udstyr til backpacking – alt fra rygsække til sko til lagenposer og meget, meget mere.

Jeg har derfor lavet en liste med otte ting, som jeg vil anbefale, at du tager med, når du skal backpacke. Det er ikke alle tingene, som du vil få brug for hver dag, men den ene dag du står og har brug for det, så er det en lifesaver.

Læs også: Backpacker pakkeliste.

Cargo back

Cargo cover bag - backpacker udstyr

En cargo bag er en “pose”, som du kan komme din rygsæk ned i på flyture og andre lange transportture. Den er med til at beskytte din rygsæk. Normalt så dækker ens forsikring ikke de ting, som hænger udenpå ens rygsæk, men hvis rygsækken er inde i en cargo bag, så bør den dække.
Hos backpackerlife sælger de en cargo bag, som også er vandtæt, hvilket er rigtig praktisk, hvis du skal fra A til B, imens det regner.

Combo coveret koster 199 kr. og kan findes her.

Læs også: Backpacker pakkeliste

Hurtigtørrende håndklæde

Hurtigtørrende håndklæde - backpacker

Det her er et must som backpacker. Normale  håndklæder optager rigtig meget plads i rygsækken og tager virkelig lang tid om at tørre. Lige de modsatte af et mikrofiber håndklæde. Det fylder og vejer ingenting og tørrer også på en brøkdel af tiden, end hvad et bomuldshåndklæde gør. 
Da jeg backpackede i Asien første gang, havde jeg bomuldshåndklæder med. De tog en evighed om at tørre, hvilket ofte betød, jeg skulle rejse med et fugtigt håndklæde i rygsækken. Dette resulterede i, at meget af mit tøj og selve rygsækken ofte var fugtig. 

Håndklædet koster 129 kr. og kan findes her.

Lifestraw

Lifestraw - backpacker udstyr

Ligesom et hurtigttørrende håndklæde er et must når man backpacker, så er en Lifestraw drikkedunk også. Drikkedunken er smart på så mange måder og er for mig det ultimative udstyr til backpacking.
I drikkedunken er der et filter, som renser 99,99% af alle bakterier og parasitter, hvilket betyder, du kan drikke vand fra vandhaner, vandløb og søer over alt i verden, uden du skal bekymre dig. I den nyeste 2-stage udgave er der også et ekstra filter, som skal fjerne dårlig smag og klorin. 
Udover at du kan drikke vand over alt, så gør drikkedunken også, at du ikke køber en masse unødvendige plastikvandflasker og derved også rejser lidt mere bæredygtigt.

Lifestraw koster 399 kr. og kan findes her.

Det kan virke som relativt mange penge for en drikkedunk. Men lad os lige lave et regnestykke. 
Lad os sige du køber vand for for 30 kr. om dagen, imens du backpacker og det gør du i tre måneder (90 dage). 30*90=2700.
Altså ville du normalt bruge 2700 kr. på vand, imens du backpacker. Men ved køb af en Lifestraw drikkedunk bruger du kun 399 kr. Det er 2300 kr., du kan bruge på oplevelser i stedet. What’s not to like?

Reef safe solcreme

backpacker udstyr - solcreme

Solcreme kan man ofte bare købe, når man er afsted. Problemet med solcremer mange steder f.eks. i Sydøstasien er bare, at der er blegemiddel i og de er ikke af så stor faktor, som dem man kan købe herhjemme.
Derfor vil jeg anbefale at tage en solcreme med hjemmefra. Men ikke en hvilken som helst solcreme. Den skal nemlig være reef safe. Mange solcremer indeholder nemlig giftstoffer, som dræber koraller og dyreliv. Og hvis du som jeg elsker at dykke, så er det noget, som skal undgåes.

Du kan læse mere omkring, hvorfor du skal vælge en reef safe solcreme, når du rejser her.

Solcremen koster 189 og kan findes her.

Sæber til tøjvask

sæbe til backpakcing

De her små sæber er rigtig smarte, hvis man tænker selv, at vaske lidt tøj undervejs på rejsen. Hvis nu du lige står og mangler en t-shirt eller nogle rene bukser, til de kommende dage og ikke har mulighed eller tid til at få vasket. 
Man tager bare et par “blade” i noget vand og så er det bare at lade tøjet ligge lidt i blød og skubbe det efterfølgende. Jeg har selv haft stor glæde af dem på mine forskellige rejser.

Sæben koster 29 kr. og kan findes her.

Tøjposer

tøjpose til backpacking

Tøjposer er virkelig blevet et must for mig! Jeg havde ikke nogle med i hverken Asien eller Central- og Sydamerika, da jeg backpackede der. Men har efterfølgende brugt dem både i Jordan og Centralasien. 
De giver et meget bedre overblik i tasken, samt gør at man har mere plads, da tøjet kan pakkes mere sammen i dem.

Tøjposen koster 69 kr og kan findes her.

Sysæt

sysæt udstyr til backpacking

Det kan godt virke lidt fjollet at have et sysæt med ud at rejse. Men det er virkelig en god idé! Jeg har endnu ikke haft en rejse, hvor jeg ikke har brugt det. Der er altid et eller andet, som går op i en syning og lige skal fikses, og så er det altså bare træls ikke at have mulighed for at fikse det.

Sysættet koster 29 kr. og kan findes her.

Pandelampe

pandelampe til backpacking

Hvis du har planer om at skulle trekke eller på jungle tur, så er det en nødvendighed at have en god pandelampe med, for der er altså bare mørk efter solen er gået ned. Tænk nu, hvis du skal på toilettet om aftenen, så er det en god idé at have med. Derudover er der også mange steder i Asien og Central- og Sydamerika, hvor der er risiko for strømafbrydelser og så er det altså træls, at skulle finde rundt i mørket. 

Pandelampen koster 79 kr. og kan findes her.

Andet udstyr til backpacking?

Er der andet udstyr til backpacking, som du mener, at man skal have med på sin rejse? 
Skriv gerne en kommentar nedenfor.

Skriv et svar