Om Rygsækrejser

Mit navn er Marcus, jeg er 25 år gammel, bor til dagligt i Aarhus og Rygsækrejser er mit bud på en dansk rejseblog med fokus på backpacking og bæredygtighed.
Jeg har et helt klart mål – jeg skal se ALLE lande i verden, mindst én gang i mit liv. Indtil videre er jeg på 28, så der er lang vej igen – heldigvis, for det betyder en masse gode oplevelser at se frem til.

Hvor har jeg min viden fra?

Som så mange andre har jeg altid godt kunne lide at rejse, siden jeg var helt lille. Med alderen er det dog blevet sådan, at jeg hellere vil besøge alternative steder end at ligge på en strand i Sydeuropa.

Min viden kommer fra mine egne rejser og oplevelser. Jeg har bl.a. backpacket tre måneder i både Asien og Central- Sydamerika. Derudover har jeg rejst syv uger i Centralasien og mange mindre ture til spændende lande.

Så uanset om du gerne vil vide hvordan du kommer lettest rundt i Sydamerika, hvad du skal se i Tadsjikistan eller noget helt tredje, så håber jeg, at jeg kan give noget inspiration til dette via Rygsækrejser.

om mig

28

Lande besøgt

2

Verdens vidundere set

38

Hostels besøgt

Min rejsefilosofi

Jeg rejser altid på budget, men når jeg rejser, har jeg den klare overbevisning, at jeg ikke skal spare på noget, som jeg virkelig gerne vil, men pengene skal række så langt som muligt. Om jeg rejser selv, med venner eller min kæreste, så er det oftest på budget og med en lille eller stor rygsæk som bagage.

På mine rejser forsøger jeg at få så autentisk en oplevelse som muligt. Jeg vil hellere bo på sociale hostels, hvor jeg kan møde og snakke med folk fra hele verden, end jeg vil bo på dyre luksus hoteller. Jeg vil hellere spise på en lokal restaurant og prøve en lokal ret, end jeg vil spise på store restaurantkæder. Og jeg vil hellere rejse med tog eller bus med de lokale end at hoppe ind i et fly. 

Lande jeg har besøgt

Indtil nu har jeg besøgt 28 lande fordelt på fire kontinenter. Se hvilke lande nedenfor

Europa:

Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, England, Frankrig, Tjekkiet, Polen, Grækenland, Italien, Kroatien, Litauen, Østrig og Rusland.

Asien:

Thailand, Myanmar, Japan, Filippinerne, Jordan, Kazakstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Uzbekistan.

Nordamerika:

Costa Rica og Panama.

Sydamerika:

Colombia, Ecuador og Peru.

Rygsækrejser med fokus på bæredygtighed

Det meste i mit liv drejer sig omkring bæredygtighed – også Rygsækrejser. Jeg har fløjet rigtig meget for at komme til de destinationer, jeg har besøgt. Hvilket på ingen måde er bæredygtigt. Mine rejser har dog også lært mig en masse om mig selv og verden omkring mig.
Hvis ikke jeg havde rejst, så ville jeg aldrig have haft så stort et fokus på bæredygtighed, fordi jeg ikke ville have set de store konsekvenser vi som mennesker har haft på verden, så lidt godt er der kommet ud af det. Netop dette vil jeg forsøge at give videre gennem bloggen her. Derfor skriver jeg bl.a. blogindlæg omkring, hvordan du kan rejse mere bæredygtigt.

Som sagt har jeg fløjet rigtig meget – især de sidste fire-fem år. Dette er dog slut, fremover vil jeg maks flyve en gang om året og helt undgå det, hvis det er muligt. Dette ændrer dog ikke ved mit mål om, at opleve alle lande i hele verden!

Kontakt mig