Rejsefortællinger af Nordombord

Alle billeder i opslaget her er eget af Nordombord

Alexander og Victoria er begge 28 år og har til dagligt rejsebloggen www.northabroad.com (www.nordombord.dk dansk udgave). I de sidste tre år har de levet lidt af en nomade tilværelse, hvor de nærmest har rejst på fuld tid, med kun få perioder hjemme i København.
Når de rejser, elsker de at møde nye mennesker og kulturer. Derudover elsker de også ture ud i naturen – gerne til udsigtspunkter, hvor de kan blive overvældet, af den skønhed naturen kan byde på. Netop naturen er en grund til, at Indonesien er et af deres favorit lande. Derudover er de også ret vilde med maden, kulturen og de søde orangutanger, som man kan opleve der.

Lyder det spændende? Så læs flere rejsefortællinger af Nordombord nedenfor.

Rejsefortællinger af nordombord

Hvad inspirerer jer til at rejse ud i verden?

Verden byder på så mange nye indtryk og ikke mindst andre slags oplevelser, end hvad vi kan få i Danmark. Når vi rejser, føler vi os ofte ekstra levende på grund af de mange nye indtryk, der gør, at man bliver opmærksom og er mere tilstede i nuet.  

Hvad er den bedste rejseform for jer?

Vi har altid backpacket meget, og i løbet af de sidste par år er vi også blevet glade for kør-selv-ferier. Det giver en unik frihed til at finde skjulte perler på vejen. Både i New Zealand og i USA rejste vi rundt i autocampere, og det var skønt, at man kunne vågne op blandt helt fantastiske steder i naturen og brygge sin egen morgenkaffe.

Rejsefortællinger af nordombord alex og victoria
nordombord rejsefortællinger

Hvad er jeres favorit land?

Det er svært at vælge ét favoritland, da de fleste lande kan så meget forskelligt. Indonesien er et af de øverste lande på vores liste – der er fine templer, en fascinerende kultur, lækker mad, sindssygt flotte vandfald, sprudlende vulkaner og søde orangutanger. Vi er også ret vilde med bjergrige lande som Nepal, New Zealand og Italien.

Hvilket land har været det bedste at rejse i?

USA er et af de nemmeste lande, vi har rejst i. Det er ekstremt tilgængeligt at gå på vandreture eller at stoppe ind ved flotte udsigtspunkter, og selv da vi besøgte landet uden kørekort for mange år siden, kunne vi let komme rundt med offentlig transport.

Hvad har i lært om jer selv ved at rejse?

Ved at rejse så meget som vi har gjort, har vi vænnet os til ikke at have ret mange ting, og det er befriende ikke at binde lykke op på materielle goder.

nordombord interview rejsefortællinger
nordombord interview

Hvad har i lært om kulturforskelle ved at rejse?

Det er så spændende at lære nye kulturer at kende og forsøge at forstå, hvordan deres verdenssyn er. Alle de mennesker vi har mødt på vores rejser, har været så søde. Andre mennesker og kulturer er slet ikke så skræmmende, som det af og til kan fremstå, når man er i Danmark.

Hvilke råd vil i give til andre, der ikke har rejst ud i verden før?

Kom afsted! Man lærer så meget om sig selv og verdenen – og måske kommer man endda hjem med nye perspektiver på livet.

nepal nordombord

Hvad er jeres drømmedestination?

Nepal og New Zealand har længe været drømmedestinationer, som vi endelig oplevede i 2019-2020. Nu drømmer vi om at tilbringe mere tid i Norge og Italien.

Hvilke tre ting kan i ikke undvære på din rejse?

Da vi arbejder online, mens vi rejser, må svaret nok være vores computer(e), kamera og drone. Og badetøj.

Hvor kan man følge jer på jeres næste rejse?

På vores engelske rejseblog www.northabroad.com har vi især skrevet en del om Asien, mens vi på vores danske rejseblog www.nordombord.dk har lidt mere fra Europa og USA. Man kan også følge os på Instagram på @northabroad.

new zealand nordombord

Dine rejsefortællinger

Vil du dele dine rejsefortællinger her på Rygsækrejser? Så brug #rygsækrejserdk på dine rejsebilleder på Instagram, så har du mulighed for at blive den næste til at dele dine personlige rejsefortællinger. 

Læs andre rejsefortællinger

Emma Helene Hansen – om bl.a. Iran og Australien 

Kristian Botoft Kvist – om at gå fra Danmark til Spanien og meget mere.

Simone Basse – om Nordkorea, Australien, Antarktis og Den Trassibiriske Jernbane

Nanna Spandet Poulsen – om frihed rejser giver.

Heidi Manøe – Om Indonesien, Sydney og hvad man kan læse om sig selv ved at rejse.