Steder du skal besøge i 2020

Min liste over steder du skal besøge i 2020, tager udgangspunkt i nogle af mine egne oplevelser for det forgangende år samt lande og steder, som jeg enormt gerne vil besøge i 2020. 
Mit rejseår i 2019 har taget mig til steder og lande, som jeg ikke anede eksisterede i 2018. Hvilket betyder, at jeg har fået en på opleveren. I sommers rejse jeg rundt i Centralasien i syv uger med min kæreste. Her besøgte vi fem nye lande. Det var en rejse, som har inspireret fire af de steder, du skal besøge i 2020 ifølge mig. 
Derudover har jeg også genbesøgt tre af Europas mest populære storbyer (Berlin, Paris og London), hvilket har været skønt.

For et år siden lavede jeg en lignende liste, hvis du vil læse den, kan du gøre det her.
Eller vil jeg ønske god fornøjelse med læsningen og så håber jeg du får en godt rejseår i 2020.

Lenin Peak og Tulpar Kul

Tulpar Kul sø Pamir highway
Tulparkul Pamir highway
Steder du skal opleve i 2020

Lenin Peak og Tulpar Kul er to gode oplevelser i det centralasiatiske land Kirgisistan. Lenin Peak er et bjerg og det går for, at være det bjerg i verden over 7000 meter, som er lettest at bestige. Derved ikke sagt at der er nemt går jeg ud fra (jeg har ikke selv forsøgt). Tulpar Kul er en sø, som ligger ved foden af bjerget og et sted.

Naturen omkring søen er så betagende. Jeg kan virkelig anbefale at vandre op af bjergsiden ved søen, hvor man kan få en fantastisk udsigt over søen og de mange bakker og bjerge i baggrunden. 
Da min kæreste og jeg var der, boede vi i en yurt camp 500 meter fra søen, hvor vi betalte 100 kr. per person per nat for en privat yurt og mad. 
Vi havde to overnatninger her, hvilket gav os en god mulighed for at vandre op imod Lenin Peak. Her vandrede vi op til Travellers Pass, hvor vi blev mødt af en vanvittig flot og nærmest uvirkelig udsigt! 

Hvis du vil læse mere og se flere billeder fra min oplevelse omkring Lenin Peak og Tulpar Kul, så gøre du gøre det i min beskrivelse af Pamir Highway.

Pamir Highway

Ja, apropos Pamir Highway, så vil jeg gerne anbefale hele den fantastiske køretur. Den står som mit rejsehøjdepunkt i 2019 og derved også min varmeste anbefaling, over steder du skal opleve i 2020.
Jeg vil næsten gerne garanterer, at du ikke kommer til at opleve smukkere natur noget andet sted på jorden.

Pamir highway forberedelse
Bulukul Pamir highway

Pamir Highway er en del af den gamle handelsrute (Silkevejen), som forbandt Europa og Asien. Turen tager en igennem det mest magiske landskab med farverige bjerge, sneklædte bjergtoppe, krystalblå søer, små charmerende bjerglandsbyer og nogle fantastiske søde folk.

Da vi kørte på Pamir Highway, var vi afsted i ni dage. Nogle gør det på kortere tid og nogle gør det på længere. Fælles for alle er at de får nogle fantastiske dage. 
Inden vi tog afsted, havde vi planlagt en nogenlunde fast rute samt booket en lokal chauffør, som kørte os fra sted til sted, hvor vi overnattede ved familier, som han kendte på ruten.

Som sagt er det mit rejsehøjdepunkt for 2019. Jeg kan nærmest ikke sætte ord på, hvor smuk en tur det er og hvor mange fantastiske oplevelser man får undervejs. Hvis du ikke tager turen i 2020, så bør du gøre det en af de kommende år!

Hvis du vil læse en detaljeret beskrivelse af hele turen, så kan du gøre her.
Hvis du overvejer at planlægge en tur på Pamir Highway, så kan www.caravanistan.com også være en stor hjælp.

Forberedelse til Pamir highway
Pamir highway khorogh
Pamir highway pshart valley

Uzbekistan

Der går ikke mange år før Uzbekistan bliver overrendt med turister og instagram-bloggere. Det er det nye Marokko – jeg mener, tjek lige de bygninger!! Jeg tror virkelig ikke, der går mange år, før de mange gamle instagramvenlige byer bliver proppet med turister. Så det er en af de steder, du skal besøge i 2020, før alle andre gør det.

Steder du skal opleve i 2020 Uzbekistan rejse
Steder du skal opleve i 2020 Uzbekistan

Uzbekistan var det sidste land, som min kæreste og jeg besøgte på vores tur til Centralasien. Det var et land, som jeg længe gerne ville besøge – udelukkende på grund af den smukke, gamle arkitektur. Selvom min hjerne var fyldt op med oplevelser efter at have rejst længe, så er det virkelig et land, jeg husker tilbage på med stor glæde. Befolkningen der er fantastisk søde og hjælpsomme, arkitekturen er smuk og der er varmt (måske lidt for varmt med 40+ grader om sommeren)
Vi brugte omkring 14 dage på at rejse rundt til fem byer spredt over hele landet. Det er enormt nemt at komme fra by til by enten med taxa eller tog. 

Hvis du vil læse mine anbefalinger og tanker til Uzbekistan, så kan du gøre det her. Jeg er dog ikke færdig med dem alle endnu, desværre. 

Oplevelser i Khiva
Shan-I-Zinda

Rusland

På hjemturen fra de syv uger i Centralasien havde vi en overnatning i Moskva. Vi brugte egentligt bare dagen på at se Den Røde Plads og spise en masse lækker mad, som vi havde savnet i Centralasien. 

Den ene overnatning i landet betød, at vi skulle have visum til dertil. Det havde vi enormt meget bøvl med og mange ture frem og tilbage mellem Aarhus og København for at få styr på det.
Men til sidst kom der styr på det hele og vi stod i Rusland hovedstad. Og jeg må sige, at jeg blev positivt overrasket. Der var hyggeligt og smukt. Det har virkelig givet mig lyst til at rejse tilbage – ikke kun til Moskva, men også til andre byer, som f.eks. Skt Petersborg.

Længe har jeg også gerne ville opleve Den Transsibiriske Jernbane. Jeg har kun hørt positive ting omkring den. Kombineret med sommerens møde med Rusland, så står den tur meget højt på min ønskeliste over oplevelser. 

Oplevelser i Moskva - steder du skal besøge i 2020
Oplevelser i Rusland den røde plads steder du skal besøge i 2020

Island

Min sidste anbefaling er Island. Det har i mange år været et populært rejsemål blandt danskere – jeg har dog ikke haft fornøjelsen endnu. Men noget siger mig at 2020 bliver året, hvor jeg tager dertil og oplever den smukke natur, som landet har at byde på. 
Jeg har i mange år gerne ville dertil og det var egentlig også planen, at jeg skulle havde været det i 2019, men så endte jeg i Centralasien i stedet (spørg mig ikke hvordan haha).

Er der steder du skal besøge i 2020?

Kunne du finde på at rejse til nogle af landende på listen? Og har du andre steder, du skal besøge i 2020? Skriv gerne en kommentar.

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Two Danes On Tour

  Spændende liste!
  Vi har faktisk et par af stederne på vores rejseradar i det kommende år.
  Om 5 dage rejser vi til Kaliningrad. Rusland har jo nu åbnet op for, at man kan søge gratis visum online i op til 8 dage til Kaliningrad og Skt. Petersborg. Det hjælper selvfølgelig ikke til Moskva, men det giver nok flere mennesker blod på tanden til at besøge Rusland, og på sigt kan det være, at mere af landet åbner op.

  Og så skal vi til Kirgisistan i påskeferien. Det bliver vores første Stan-land. Et område som har stået øverst på vores ønskeliste i en del år efterhånden. Vores tur blev desværre aflyst i 2018 pga sygdom. Men nu skal det være!

  Derudover skal vi en uge til Grækenland (nyt land for Rasmus) og sommerferien går til Brasilien (Nyt land for Anne Marie) og Argentina (Nyt land for os begge).

  Glade rejsehilsner
  Anne Marie og Rasmus/Two Danes On Tour

  1. Marcus

   Ej, hvor fedt at de har åbnet op for den mulighed!
   I skal virkelig glæde jer til Kirgisistan! Det er SÅ smukt især omkring Issyk-Kul (Karakol), Lenin Peak og Tulpar Kul. Og så er bazaren i Bishkek virkelig også fed, der kan man godt bruge et par timer 🙂

Skriv et svar