Vælg den rigtige backpacker rygsæk

Som backpacker bor du i din rygsæk imens du rejser, det er derfor vigtigt at vælge den rigtige backpacker rygsæk. 
Der er et hav af forskellige størrelser, mærker og kvaliteter, så det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvilken en der vil være bedst til netop dine behov. Udover backpacker rygsækken, så er det også en rigtig god idé at have en dagsrygsæk med når du backpacker. Her er der lige så mange forskellige størrelser, mærker og kvaliteter at vælge imellem.

Hvis du læser videre, så vil jeg komme ind på nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du skal købe din rygsæk og også guides til, hvordan du vælger den rette backpacker rygsæk og dagsrygsæk.

Læs også: Backpacker pakkeliste

Rainbow mountian paru backpacker rejser

Dette skal en backpacker rygsæk have

Hoftestøtter

Hoftestøtter er måske den vigtigste ting på en backpacker rygsæk – i hvert fald hvis du skal vandre med den i flere dage. Også hvis du bare skal på en længere gåtur igennem en by, så er det vigtigt. Hoftestøtterne gør at vægten på din rygsæk bliver fordelt bedre på din ryg, hvilket gør den er meget mere behagelig at gå med.

Gode muligheder for indstillinger

Det er nødvendigt at kunne indstille din rygsæk. Både i toppen af ryggen, lænden, omkring brystet, maven (hoftestøtter) og omkring armhulerne. Dette gør at din rygsæk sidder som den skal, så du derved undgår rygskader, rygsmerter eller problemer med nakken. 

Elastik på ydersiden eller andre muligheder for påhæng

Nogle gange når man rejser bliver ens rygsæk ikke pakket helt ordentligt. Man køber lidt på rejsen. Eller man skal ud og vandre og bære på nogle ekstra ting. I disse situationer er det en god ting at have mulighed for at hænge ting på ydersiden af ens rygsæk. Det kan også være praktisk, hvis du har beskidte sko, som du ikke vil have i tasken, så kan de hænge på ydersiden. 

Forskellige rum

Noget af det vigtigste ved din rygsæk er, at den har en række forskellige rum. En god rygsæk har gerne to store rum og fire-seks mindre rum. 
De store rum skal bruges til tøj, udstyr, kamera + udstyr og andre større ting. De mindre rum er rigtig gode til mange af de småting som man rejser med – som sysæt, papirer og andre vigtige ting.

Ydersiden

Ydersiden af din rygsæk skal være lavet at et ordentligt materiale. Gerne med nylon eller polyester. Den skal være slidstærk og vandafvisende, da den vil komme ud for lidt af hvert og få nogle tæsk på rejsen. 

Beskyttelse

En sidste ting du skal overveje når du køber din rygsæk er, om den skal have ekstra beskyttelse. Nogle rygsække kommer med et regnslag, hvorimod dette skal købes ved andre. En anden god investering til at beskytte rygsækken er en cargo bag. Dette er en stor pose, hvor du kan lægge din rygsæk ned i og derved beskytte den bedre. Dette er godt til flyture, busture og anden transport, hvor din rygsæk er udenfor dine hænder. 

Læs også: Backpackerlife – backpacker udstyr

Backpacker rygsæk la fortuna

Vælg den rigtige backpacker rygsæk til rejsen

En god backpacker rygsæk skal have plads til ALT hvad du skal bruge de par måneder. Så den skal også have en hvis størrelse. Min egen rygsæk er til den store side. Den er 60+10 liter. Men vil personligt anbefale at anskaffe en, som er mellem 50-70 liter, alt efter hvor længe du skal være afsted og hvor mange forskellige ting du skal opleve. Med forskellige ting mener jeg kolde og varme områder. For dertil skal du have en del forskelligt tøj, udstyr mm.

Vil du læse en større gennemgang af forskellige rygsække, så kan du finde en god guide fra her fra Backpackerlife.dk (reklamelink).

Vælg den rigtige dagsrygsæk

Når du backpacker er det rart at have to rygsække med. En stor og en lille. Den optimale størrelse for den lille rygsæk vil være imellem 30-40 liter. Den lille af dem kan også bruges som håndbagage i fly og busser. Derudover kan den lille rygsæk bruges til dagsture eller korte treks, hvor du ikke skal have så mange ting med. 
En god mindre rygsæk har to-tre rum, så der er mulighed for at dele ens ting op i den. Derudover bør den have mange at de samme ting, som er beskrevet ovenfor. Personligt mener jeg dog ikke at hoftestøtter er lige så vigtige på ens dagsrygsæk, da den aldrig vil blive så tung som den store backpacker rygsæk.

Skriv et svar