Fem steder du skal besøge i 2019

2018 har været det år, hvor jeg har rejst mest indtil videre. Jeg har besøgt otte nye lande, jeg har været ude af Danmark omkring fire måneder og jeg har fået en helt masse gode og lærerige oplevelser i rygsækken.
Om få dage starter 2019 og jeg vil derfor komme med fem anbefalinger, som jeg mener, er værd at besøge i løbet af året, uanset om du skal backpacke i flere måneder, på to ugers ferie eller bare på en weekendtur. Anbefalingerne er taget udfra mine egne oplevelser eller lande, som jeg godt kunne tænke mig at besøge det kommende år.

Colombia – Backpacking i Sydamerika

Cartagena, gode oplevelser i Colombia
Lost City, Colombia
Cocora Valley, gode oplevelser i Colombia

I Sydamerika løber Peru ofte med æren af, at være det land som man bare SKAL besøge, hvis man backpacker på kontinentet. Peru er et fedt land, bevares. For mig har Colombia bare så meget forskelligt at byde på. De varme og meget farverige kystbyer langs Caribbean samt dykningen der, gode trekking og hiking muligheder, historie og kultur fra storbyerne centralt i landet, som f.eks. Medellín og Bogotá. Derudover synes jeg, at befolkningen er helt fantastisk og venlig. Mange jeg snakkede med, inden jeg tog afsted var helt overbeviste om, at jeg virkelig skulle passe på i Colombia, på grund af narkokrig og bander. Selvfølgelig skal man tage sine forbehold, men det skal man uanset, hvor man rejser. Faktum er, at det var det land, hvor jeg følte mig mest tryg, på min tremåneders rejse til Central- og Sydamerika. 

Jeg rejste i landet med min gode ven Frederik. Vi brugte lidt over en måned der, men kunne sagtens have brugt en til to uger mere i landet. Jeg har ikke det præcise tal på økonomien, imens vi rejste der, men vi brugte et sted imellem 10- og 15.000 hver. Det kan sagtens gøres billigere. Men for de penge var vi også ude at dykke, på The Lost City Trek, som er to oplevelser, som koster en del penge.
Hvis du vil læse mere om mine oplevelser og anbefalinger til Colombia, så kan du gøre det her.

Myanmar – Backpacking i  Sydøstasien

oplevelser - Scwedagon
Oplevelser i myanmar bagan
Kawgun hpa-an

Jeg føler, at Myanmar til tider er en overset diamant i Sydøstasien blandt rejsende. Dette er en stor fejl, hvis man spørger mig. Landet har mange forskellige og gode oplevelser og en virkelig sød befolkning. Landet er endnu ikke blevet overtaget af turister og kan derfor tilbyde noget, som jeg mener, at rigtig mange andre lande ikke kan – nemlig at det er meget autentisk. Landet kan tilbyde den pulserende tidligere hovedstad Yangon, byen med mange grotter Hpa-An og Bagan som er det sted i verden, hvor der er størst koncentration af templer og pagoder samt meget, meget mere. Hvis du vil læse mere omkring oplevelser i landet, så kan du gøre det her.

Jeg besøgte landet i en måneds tid i 2017. Jeg var her i forbindelse med et højskoleophold sammen med 23 andre unge danskere. Det var starten på mine tre måneder i Asien og min første lange rejse med rygsæk. I og med at jeg rejste her med en organisation, så har jeg ikke rigtig styr på den økonomiske del, men jeg kan med sikkerhed sige, at det er billigt at rejse i landet. 

Jordan – 10-14 dages rejse

wadi rum
Petra - jordan backpacker rejser
oplevelser i amman - Roman thearte

I modsætningen til de to førnævnte lande, som jeg synes, står i skyggen af deres omkringliggende lande, så får Jordan den opmærksomhed, som landet fortjener. Landet er nemt at rejse i og man kan relativt hurtigt komme fra a-b, da landet kun er omkring dobbelt størrelse af Danmark. Ligesom i de to foregårende lande, så er den jordanske befolkning også helt vidunderlig. De er rigtig søde og åbne overfor turister. 
Der er mange aktiviteter i landet. Selvfølgelig Petra, som er en af Verdens Syv Vidundere, men også Wadi Rum Ørkenen, hovedstaden Amman, Det Døde Hav og meget mere. 

Min kæreste og jeg besøgte landet i sommers. Det var udenfor højsæsonen, med god grund, da der var enormt varmt. Så med mindre varme ikke er noget problem, så vil jeg anbefale at besøge landet i højsæsonen, som er fra marts til maj eller september til november. De 11 dage vi tilbragte i landet, brugte vi lige omkring 10.000 kr hver, dette inklusiv fly tur/retur, mad, transport mm. Mit bud er at dette sagtens kan gøres 1-2000 kr billigere.
Hvis du vil læse mere omkring vores oplevelser og mine anbefalinger til landet, så kan du gøre det her.

Kaunas, Litauen – Weekendtur

Kaunas old town
Kaunas kirke
Kaunas streetart

Kaunas er måske ikke en by, som får klokkerne til at ringe ved folk, jeg havde i hvert fald aldrig selv hørt om byen før i sommers. Det er Litauens andenstørste by og jeg vil vurdere byen til at være lidt mindre end Aarhus.
Byen har overraskende meget at byde på. Det som overraskede mig mest, var maden i byen. Der er virkelig mange gode restauranter, hvor man kan få alt fra pizza til pasta og burger til salater. Udover de mange gode spisesteder, som der er i byen, så kan man også bruge rigtig lang tid på at gå rundt i den gamle bydel. Her kan man kigge på hyggelige og farverige huse, smukke kirker og innovativ streetart. Byen har også et djævlemuseum, hvor de har verdens største samling af djævleskulpturer fra hele verden.

Jeg havde, sammen med min kæreste, tre overnatninger i byen tilbage i september. De tre dage, vi havde der, kostede os omkring 900,- per person, inklusiv fly, overnatning på et Airbnb, mad og oplevelser. Ryanair har ruter til under 150,- tur/retur fra København, hvilket må siges at være en god pris. Du kan finde billige flybilletter via Momondo – find de billigste flybilletter her! (reklamelink).

Centralasien – Ønskerejsen

Med Centralasien mener jeg de forskellige “Stanner”, altså Kazakhstan, Kirgisistan, Usbekistan, Tajikistan osv. Det er lande, som man aldrig hører noget som helst om, hvilket gør det ekstra spændende, fordi man ved så enormt lidt og derfor kan skabe sin helt egen mening om landene. 
Jeg havde godt tænkt på landene som rejsemål, men først længere ude i fremtiden. Det var ikke før min kæreste viste mig billeder, oplevelser osv. derfra, at jeg fandt ud af, at jeg virkelig gerne vil dertil. Det vækkede virkelig en interesse i mig og nu er det et helt klart mål for 2019 at rejse i nogle af landene. 
Hvis man googler de forskellige lande, så tror jeg ikke, at der er nogle, som ikke mener, at landene ser enormt smukke ud, men på samme tid ret uhåndgribelige, fordi man aldrig hører om dem. Det synes jeg derimod gør eventyret endnu mere spændende.

Er der nogle lande, som du synes, jeg mangler at nævne? Og hvad er dit rejsemål for 2019?

Skriv et svar