Organic Basics – Perfekt tøj til backpacking

//Reklame// Dette blogindlæg er lavet i samarbejde med www.organicbasics.com
Alle udgående links i indlægget er reklamelinks.

Hvis du gerne vil støtte rygsækrejser, så vil jeg blive glad for at du køber igennem disse links. Det bliver ikke dyrere for dig at handle, men det betyder at jeg får en procentdel af de køb. Dette beløb gør at jeg kan lave mere god indhold her på siden.

For et par uger siden lavede jeg et indlæg omkring produkter, som kan være med til at gøre din rejse mere bæredygtig – produkter, hvor du især kan spare en masse plasktik. Du kan læse indlægget her

Nu er tiden kommet til at kigge på tøj til backpacking. Tøj som på samme tid også er bæredygtigt. 
Jeg har i flere år brugt Organic Basics’ produkter, også før jeg startede rygsækrejser. I starten brugte jeg kun deres underbukser, men sidenhen er jeg begyndt at bruge deres t-shirts, da det er meget behagelige at have på, er af god kvalitet og bæredygtige. 

Tøj til backpacking

Organic Basics har en linje, som hedder SilverTech. Den er inspireret af astronauters tøj, hvor der er vævet sølvtråd i, for at de kan have det på i flere dage uden, at det begynder at lugte.
Normalt når jeg rejser i mere end ti dage, har jeg tre t-shirts med og to skjorter uanset vind og vejr. Det er ligegyldigt, hvor længe jeg skal være afsted – jeg tager ikke mere med af den grund. 
At rejse med så lidt tøj gør, at jeg har det samme tøj på i et par dage, før det bliver smidt til vask, for at vaske så lidt som muligt.
Det er her, Organic Basics’ SilverTech linje kommer ind i billedet. I stoffet er der som sagt vævet en sølvtråd ind. Denne sølvtråd gør, at bakterier ikke hænger sig i tøjet og det derfor er “friskere” i længere tid, så man skal vaske mindre. Dette er godt både for miljøet, en selv og det gør at det, ifølge mig, er perfekt tøj til backpacking. 

I sommerferien, hvor jeg brugte syv uger i Centralasien, havde jeg en SilverTech t-shirt med. Den kunne jeg bruge i flere dage end mine “almindelige” t-shirt uden at den begyndte at lugte eller føles beskidt. Det var for mig et bevis på, at det virker og er perfekt til at backpacke i.

Anmeldelse af SilverTech

Før rygsækrejser kom ind i billedet, købte jeg en sort t-shirt fra SilverTech linjen. Jeg var dog ikke helt tilfreds med denne, da farven ikke var helt sort på grund af sølvtråden og på samme tid var den smal over skuldrene, hvilket jeg aldrig havde oplevet ved deres andre t-shirts. 
Da dette samarbejde kom på benene, besluttede jeg dog, at jeg ville prøve igen. Denne gang bestilte jeg en hvid SilverTech t-shirt og jeg må sige, at jeg er ovenud tilfreds med den. Den er SÅ behagelig at have på, sidder godt over skulderne og man kan ikke se sølvtråden. 
I starten havde jeg min tvivl omkring sølvtråden og om det virkelig hjalp med at holde lugt væk fra tøjet. Men det gør det. Efter en dags brug hænger jeg t-shirten til luftning og dagen efter er den igen klar til brug – dette kan jeg gøre nogle gange, før jeg smider den til vask. 

Du kan finde Organic Basics SilverTech linje til mænd her og til kvinder her.
Priserne på t-shirts er 349,- for en “normal” og 549,- for en active tee, som er lavet til sport og aktiviteter, som navnet også afslører.

Andet tøj til backpacking

Udover SilverTech, så laver Organic Basics også normalt bomulds t-shirts, undertøj mm, som alt sammen er lavet i økologisk bomuld og som er i fantastisk lækker kvalitet. Du kan finde t-shirt til mænd her og til kvinder her. De koster 249 kr.

Organic Basics rabatkode

Co2 neutral virksomhed

Produktion af tøj udleder rigtig meget CO2. Det ved alle. Men Organic Basics er alligevel en CO2-neutral virksomhed. Hvordan fungerer det så lige? Organic Basics arbejder sammen med en FN certificeret virksomhed, som investerer miljøprojekter i udviklingslande. Disse projekter er bl.a. solenergi i Indien og vindmøller i Tyrkiet.
Hver gang du laver et køb ved Organic Basics, så investerer de sammen med deres samarbejdspartner i et vindmølleprojekt i Tyrkiet, hvor de kompenserer for 100kg CO2. Hvilket er meget mere end de behøver.
Hvis du vil læse mere om dette, kan du gøre det her.

Udover at være CO2 neutral, så viser Organic Basics dig også det, de kalder “Impact Index”. Her kan du se, hvor meget vand, CO2, affald mm. du spare ved et køb af et stykke tøj. Denne besparelse er i forholdt til de traditionelle produktioner af lignende tøj.
Hvis du vil læse mere omkring deres “Impact Index”, så kan du gøre det her.
Se et eksempel på deres “Impact Index” på billedet nedenfor.

tøj til backpacking - Impact index organic basics

I forbindelse med samarbejdet har jeg fået lavet en rabatkode, som giver 10% på alle varer på Organic Basics’ hjemmeside. Koden gælder indtil 17. november 2019.
Rabatkoden til Organic Basics er RYGSOBC og kan bruges her

Skriv et svar