Sådan finder du det bedste hostel

Når du skal finde det bedste hostel på vejen imens du backpacker, så er der i min optik kun en måde at gøre det på – Hostelword.com. Deres app og hjemmeside er nem at bruge og hvis det ikke findes der, så findes det ikke.

Men hvordan finder du så det bedste hostel, i byen du skal til? Læs min guide til, hvordan du finder det bedste hostel.

Skal du rejse i Colombia, så find min anbefaling til de gode hostel i landet her

Priser

For at finde det bedste hostel, så kigger jeg altid på prisen først. For mig et den en dealbreaker. Jeg har flere gange betalt 45,- per nat for et fantastisk hostel. Jeg har også flere gange betalt 90,- per nat for et mindre godt hostel. Et dyrere hostel gør ikke automatisk at det er et bedre hostel.
For mig handler det mest om at have en seng at sove i. Jeg vil hellere bruge mine penge på andre sjovere aktiviteter. Så jeg vælger som oftest et af de billigere hostels i byen, hvor jeg skal rejse til.

Én ting er dog sikkert. Jeg vælger ALTID et sted, hvor morgenmaden er inkluderet, eller hvor jeg i det mindste kan tilkøbe det billigt. Mange steder vil du få serveret en ganske udmærket morgenmad, især taget i betragtning, hvad du har betalt for det hele.

Ratings

Efter prisen er ratings, det næste jeg kigger efter. De skal selvfølgelig være høje, især steder hvor der er mange rejsende. Steder hvor der er mindre rejsende, synes jeg godt de må være lidt lavere, da nogle ofte er meget sippede med småting og derfor giver dårlige ratings, hvilket kan have stor betydninger for overall ratings.
Der er dog forskel på rating, nogle af dem synes jeg er vigtigerw at kigge på end andre.

Vigtige ratings

Den vigtigste rating for mig er ”personale”. Langt størstedelen af de hostels jeg har boet på, med høje personaleratings er hostels, hvor jeg har haft nogle gode dage. Det betyder ofte at personalet ved meget om området/byen og at de er hjælpsomme med småproblemer, som kan opstå undervejs.

Sikkerheden er selvfølgelig også vigtig, så det er ifølge mig også en vigtig rating at kigge på. Er der dørlås på døren i storbyer, så alle ikke bare kan vade ind og er der skabe til at låse værdier inde i.

Til sidst så er placeringen også rigtig vigtig. Der er ingen, som gider til at gå to-tre km for at komme til alle de gode oplevelser, hvis man kan nøjes med at gå 200 meter. Selvfølgelig kan man ikke undgå at skulle gå langt i større byer, but you get the point.

Mindre vigtige ratings

Uden at komme til at lyde uhygiejnisk så er renligheden på et hostel ikke så vigtigt for mig. Ligger der lidt snavs i hjørnet så går det nok. Så længe toiletterne bliver rengjort. Når man læser diverse reviews, så synes jeg ofte, at det er meget misvisende, når det kommer til renligheden. Det kan være én gang at rengøringen har været sjusket. Der synes jeg også det er vigtigt, at huske at man får, hvad man betaler for. Vil man bo helt renligt, så er backpacking måske ikke den rigtige måde at rejse på for en.

Ratings af atmosfæren kan være meget misvisende også. Jeg har boet på mange hostels med gode atmosfære ratings, hvor der har været helt dødt. Det kommer meget an på hvilke gæster, der lige er i den periode, hvor man selv er der.

Faciliteterne er lidt en gråzone, men heller ikke noget som er alfa omega for mig. Jeg er ligeglad med, om der er computere til rådighed eller om der er Ultra HD-TV. Jeg går dog op i, om hostellet har et godt fællesareal, hvor man kan falde i snak med andre backpackere over en øl. Hvis et hostel har gode fællesarealer, så er mine erfaringer, at det ofte er gode hostels, fordi jeg er faldet i snak med andre rejsende. Er der dog ikke gode fællesarealer og man kun kan hænge ud på værelset, så er det mindre godt, for så ligger folk oftest bare at kigger på deres telefon, læser en bog eller høre musik.

Lockers

Jeg har allerede været lidt inde på sikkerheden. Alle hostels i dag med respekt for sig selv har skabe, hvor du kan låse værdier inde. Hvilket virkelig er vigtigt. Nogle rigtig gode hostels har så store skabe, at du kan have alt, hvad du har med i skabet, dette er dog ikke et krav for mig.
Men hvis jeg ikke har mulighed for at låse mit kamera, pung og andre værdier inde om natten eller når jeg er væk, så går jeg hele tiden med det i baghovedet, om det nu stadig er der, når jeg er tilbage.

shopping bukhara
Bedste hostel

Billeder

Billederne som hostels viser giver ofte ret god mulighed for at vurdere det hele. Man kan se, hvordan sengene ser ud, hvordan fællesarealer er, hvis der er nogle osv. Derudover kan man ofte også se billeder af morgenmaden, og det er jo meget lækkert!
Min erfaring er, at de hostels som har billeder med mennesker på (opsatte eller ej) er mere sociale.

Anbefalinger fra andre

Her mener jeg både reviews og anbefalinger fra andre rejsende du møder på din vej. Reviews skal man altid tage med et gran salt. Jeg har en mistaske om, at nogle hostels laver fake profiler og laver gode anmeldelser på deres hostel. Reviews er dog ofte en god måde at finde ud af noget om personalet, for det vil altid blive nævnt, hvis nogen har haft en dårlig oplevelse med dem. Bliver det skrevet gentagende gange, så finder jeg altid et andet sted at bo.

Anbefalinger fra folk du møder på din vej, vil ofte være rigtig gode. Især hvis det er nogen du har snakket godt med og føler du kan stole på. Derved ikke sagt du bare SKAL booke de givne hostel, men det er da et kæmpe plus.

Skriv et svar