Derfor skal du prøve at rejse selv

Det kan godt være enormt angstprovokerende, at stå og skulle boarde et fly helt alene til et sted meget langt fra trygheden hjemmefra. Men når du er hjemme igen, er du dig selv taknemmelig, for at du gav dig selv muligheden for at rejse alene.
Udover taknemmeligheden når du kommer hjem, så er der også andre gode grunde til at rejse selv. Nogle er helt åbentlyse, imens andre kan være sværere at sætte ord på.
Læs nedenfor fire gode grunde til at rejse alene.

Læs også: 10 bedste backpacker apps

 

Kom bedst rundt i Colombia
rejse selv

Du vil falde i snak med folk

Du er alene, du kender ingen, men du er nødt til at snakke med nogen på et tidspunkt. Dit hostel er et godt sted at starte, da der ofte også er andre ligesindede fra hele verden, som også rejser alene.
Faktisk så vil du ofte kunne møde folk, som skal rejse samme rute som dig og som du kan følges med noget af rejsen. Folk som du kan skabe et hurtigt venskab med og som vil lære dig noget om kulturen i deres hjemland.

Hvis du ikke falder i snak med andre rejsende, så vil du ofte falde i snak med lokale. Om det er en lærer fra den lokale skole, en munk eller en tredje er meget forskelligt. Ens for de fleste lokale du vil møde er, at de er enormt taknemmelige for, at du vil rejse i deres land og de vil rigtig gerne vide noget om dig og det land du kommer fra.

Læs også: Sådan finder du det bedste hostel

Du lære noget om verden

Hvis du tænder for tv’et eller åbner et hvert nyhedsmedie, så vil de være ret hurtige til at fortælle dig, hvor farlig verden er og hvor farligt det er at rejse rundt. Det første du lærer når du rejser, er at det her i hvert fald ikke passer – tværtimod.

Som nævnt vil du falde i snak med andre på din rejse – både lokale og andre rejsende. De vil alle lære dig noget om verden. Alt fra små sjove facts som at fire af de første fem bogstaver i Myanmars alfabet lyder ens men har vidt forskellig mening. Til mere alvorlig viden, som hvor ubarmhjertigt et job som engelsklære kan være i Colombia.

Du bestemmer selv ALT

Den vel nok mest åbentlyse grund til at rejse selv er at du bestemmer ALT selv. Hvilket er en kæmpe frihed. Du bestemmer selv om du skal sove længe en dag, hvad skal du have at spise i løbet af dagen, hvad du skal se osv.

Der medfører dog også en god portion ansvar med dette, for du har ingen andre at give skylden, hvis tingene ikke lige lykkedes. Personligt mener jeg dog dette er en kanon fed ting og et ansvar man virkelig vokser med.

Du lære noget om dig selv

Det fedeste ved at rejse selv er, at du lærer en masse om dig selv. En helt masse. Ting som ofte kan være svære at sætte ord på, for det kan være forskelligt fra person til person.
Du vil næsten altid lære lidt sprog. Du vil lære at sige tak, hej og andre småord som er brugbare overfor det lokale.
Bedst af alt, så vil du blive mere selvstændig. Du vil lære at tage ansvar for, at der sker noget i dit liv når du rejser. Dette er noget, som du altid vil kunne bruge, også når du ikke rejser.

Skriv et svar