10 gode oplevelser i Colombia

Der er mange gode oplevelser i Colombia. Den varme og farverige nordkyst, historiske storbyer og fantastisk natur. Landet er fyldt med historie og søde mennesker. Keder du dig her, så er det din egen skyld.

Her kan du læse mine anbefalinger til 10 gode oplevelser i Colombia.

Læs også: Gratis oplevelser i Colombia her.

Cartagena

Cartagena, gode oplevelser i Colombia

Der er ret stort chance for, at det her er en af de hyggeligste byer, jeg nogensinde har været i og på samme tid er det en by med en masse historie. Det er eftersigende den by i verden, hvor der har været allerflest piratangreb, da englænderne prøvede at erobre byen fra spanierne.

Jeg kunne bruge timevis på at gå rundt i den gamle bydel, som er fyldt med gamle spanske, farverige huse med små altaner. I den gamle bydel er der også en masse gode spisesteder og isbutikker, som selvfølgelig er en nødvendighed i den colombianske varme. Byen har også San Filipe Castle, som er et gammelt slot fra spaniernes tid.
Som dagstur fra byen er der mulighed for at komme ud til en muddervulkan, hvor man kan få en mudderscrub og en omgang massage imens.

Det eneste store minus ved byen er, at den er ret turistet. Med mange turister følger også mange gadesælgere og souvenirshops. Begge dele tager en smule af charmen. Men det ændre dog ikke på, at byen er en af de bedste oplevelser i Colombia.

Medellin

Byen behøver vist ingen introduktion. Pablo Escobar, kokain og kaos. Sådan var det i hvert fald en gang. Byen har i mange år været i gennem en rivende udvikling, og i dag er det en by fyldt med smil, oplevelser og optimisme.
Der er ret mange ting at give sig til i byen, to af dem vil jeg skrive mere om senere i annoncen.

En af mine store højdepunkter fra Medellin er Comuna 13 Tour. Comuna 13 var i 90’erne og 00’erne et af de farligste steder i verden, hvor der døde op imod 200 mennesker om dagen på grund af bandekrig og narkovold. I dag er der dog en helt anden optimisme i bydelen. Området er i dag kendt for graffiti, musik og kultur. Touren byder på en gåtur igennem området, hvor man hører om områdets historie og udvikling, imens man forskelligt graffiti, af kunstnere fra hele verden. Undervejs på turen er der også stop ved lokale shops, som blandt andet sælger is og kaffe.

Derudover kan man også komme på Pablo Escobar Tour. Der er en række forskellige udbydere af turen og dit hostel vil helt klart kunne arrangere dette. På turen er der en række stop ved bl.a. hans gravsted, stedet hvor han døde og fængslet som han byggede til sig selv.

Plus det er den by med mit favorit hostel i hele Colombia. Hostellet hedder Enso Hostel og ligger tæt på det store fodboldstation midt i byen. 

Læs også: De bedste hostels i Colombia

Lost City Trek

Lost City, Colombia
Lost City Pige

Lost City trekket var mit første trek nogensinde. Jeg vil beskrive det som et rigtig godt begyndertrek, da sværhedsgraden ikke er så stor, blandt andet fordi trekket ikke foregår i så høje højdemeter, som så mange andre treks. Der er udfordrende steder undervejs, helt bestemt. Men det er noget, som alle med en nogenlunde kondi kan klare sig igennem og samtidig nyde.

Trekket tager en igennem Sierra Nevada National Parken i det nordlige Colombia tæt på Santa Marta. Undervejs på trekket vil du møde en-to ud af de fire indfødte indianerstammer fra området. Du vil opleve en frodig og smuk natur og selvfølgelig se The Lost City.

Jeg vil anbefale ikke at booke trekket hjemmefra som mig og min gode ven gjorde, da trekket enormt sjældent er udsolgt. Man kan for det meste komme af sted på trekket en til to dage efter bookning. Prisen er en standard pris ved de fleste bureauer, også selvom man booker med kort varsel.

Vil du vide mere om trekket, så kan du læse min fulde beskrivelse af The Lost City Trek her.

Se fodbold i Medellin

Er du til fodbold? Hvis ja, så er det her et must (!!!) og hvis nej, så er det stadig en rigtig god oplevelse. Fodbolden er ikke vildt højt niveau, men stemningen er noget helt for sig.
Medellin er nok den mest fodboldgale by i hele Colombia. Byen har to fodboldhold i en bedste nationale række. De to hold er Atlético National og Independiente Medellin.

Atlético spiller i grønt og er det helt store hold i byen. Holdet har tidligere været ejet af Pablo Escobar. Jeg har ikke selv set dem spille, men stemningen til deres kampe skulle være helt vanvittig.
Jeg var til gengæld inde og se Independiente, som spiller i rødt. Der er sjældent udsolgt til deres kampe, men stemningen er stadig helt fænomenal.

Hvis du vil have billetter til en kamp, så kan dit hostel med stor sandsynlighed skaffe billetter dertil. Det er også muligt at købe billetter omkring stadion Dette skal man dog passe på med, da der er falske billetter i omløb.

Bogotas gamle bydel

Colombias hovedstad er ikke til at komme udenom og slet ikke dem gamle bydel. Den gamle bydel, La Candelaria, er også området, hvor de fleste hostels er.
Bydelen er meget hyggelig, med gamle spanske huse i alle regnbuens farver. Små hyggelige resturanter og caféer på hvert gadehjørne.
Der er også to walking tours i byen, som begge er gratis. Begge meget informative på hver sin måde og gode hvis man skal forstå byens historie.

Byen ligger i over 2500 meters højde. Det var mit første møde med Sydamerikas højder og jeg kunne virkelig mærke, når jeg gik op af bakke.

Cocora Valley

Cocora Valley, gode oplevelser i Colombia

For at komme hertil, skal du til den lille bjergby Salento. Fra byens centrale torv kører der Jeeps til Cocora Valley flere gange i løbet af dagen og tilbage igen.

Cocora Valley er en hikingtur som tager nogle timer og virkelig en oplevelse værd.
Turen tager dig gennem ”regnskov”, op og ned af bakker og over små slidte broer. Højdepunktet på turen er klart turen op eller ned (afhængigt af hvilken vej du går rundt på ruten) af den store bakke. På turen her er der flere viewpoints med udsigt udover dalen og dens 40-60 meter højre vokspalmer, som er Colombias national træ.

Guatape stenen

Guatape rock

Det her er nok et af de mest besynderlige naturfænomener, jeg nogensinde har set. Denne kæmpemæssige sten ligger midt i et forholdsvis fladt naturlandskab, omringet af en masse kunstige søer. Udsigten fra toppen af klippestenen udover sølandskabet er fantastisk.

Når man er ved klippen kan man også tage videre ind til Guatape by og man kan også besøge Pablo Escobars gamle mansion, hvor man eftersigende kan spille paintball.

For at komme hertil skal man tage en to timer bustur fra Medellins sydlige busterminal. Bussen kører et par gange om dagen.

Minca

Efter et par uger langs den colombianske nordkyst ud til Caribien, så er den lille backpacker fyldte bjergby Minca det perfekte break fra den trykkende varme. En køretur på ca. 40 minutter fra Santa Marta, så er du i Minca.
Hvis i er fire eller fem, så kan i passende tage en taxa dertil, da prisen sammenlagt nogenlunde vil være den samme som, hvis man tager de officielle minibusser dertil.

Minca har som så mange andre steder i Colombia og været påvirket af bandekrig og narkovold, men er nu totalt sikkert.

I området omkring byen vil du kunne finde vandfald, kaffeplantager, verdens måske største hængekøje. Det er et godt sted til at få ro på og slappe af, efter nogle dage eller nogle uger med fart på og larm langs kysten til Caribien. 

Kaffeplantage

Kaffeplantage

Colombia er notorisk kendt for deres kaffeproduktion. Så et besøg på en af deres kaffeplantager er en rigtig god oplevelse, især hvis du godt kan lide kaffe eller bare vil lære noget om det.

Der er flere steder i landet, hvor du har mulighed for at besøge kaffeplantager. Jeg besøgte to meget forskellige plantager. En i stor i Minca med enorm produktion og eksport til både USA og Europa og så en i lille familiedrævet Salento.
Selv som ikke-kaffe-drikker, var det nogle gode oplevelser og et godt sted at købe gaver med hjem.

Dykning i Taganga

Hvis du googler ”dykning i Colombia”, så vil næsten samtlige sider, du kommer ind på skrive om dykningen Taganga. Den lille by udenfor Santa Marta er kendt udelukkende for dette.
Dykningen foregår i Sierra Nevada National Parken. De forskellige divespots får dig ikke til at falde bagover, men de er bestemt heller ikke dårlige. Der er et godt dyreliv og nogle flotte koraller, men mangel på større fisk og hajer.

Det dykningen er så kendt for, er prisen. Det er noget af de billigste du finder i hele verden, men foregår stadig under meget professionelle forhold. Så dette er det perfekte sted, hvis du overvejer at tage dit dykkercertifikat i Sydamerika.
Priserne på både dyk og certifikater og 1/3 billigere end mange andre steder, så det er virkelig value for money.

Andre gode oplevelser i Colombia

Har du oplevet andre gode ting i Colombia, så skriv dine anbefaler som kommentar nedenfor.

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Næste gang du skal til Colombia, kan jeg virkelig anbefale dig at tage til Nuqui, Storslået natur, og med rette hotel/hostel kan man bo på stranden med regnskoven i “baghaven”
    /Annette

Skriv et svar