Guide til Lost City Trek

The Lost City Trek er virkelig en ting, som jeg vil anbefale, at man oplever, hvis man er i Colombia. Det var mit første trek nogensinde og et rigtig godt begyndertrek, hvis man ikke har prøvet det før.

Nedenfor kan du læse mine anbefalinger til trekket og beskrivelser af de forskellige dage på.

Priser

Prisen på trekket er nogenlunde den samme ved de forskellige bureauer og mange steder er prisen den samme, uanset om du tager 4-, 5- eller 6-dags trekket. 
Du skal ikke betale over 300 dollars for trekket, som er det de dyreste koster. 240 dollars kan du finde det til mange steder og det er en rigtig god pris for en sådan oplevelse. 
Brug eventuelt www.findlocaltrips.com til at finde de billigste priser inden du skal afsted.
 
Når du skal booke, er der INGEN grund til at gøre det hjemmefra. Du kan ikke vinde noget på det, da turene næsten aldrig bliver udsolgt. Og hvis det er udsolgt på dagen, hvor du vil afsted, så kan du komme afsted dagen efter. Det eneste der kan ske ved, at du booker hjemmefra er, at du betaler overpris.
Lost City, Colombia

Trekket

Beskrivelserne af trekket og dagene tager udgangspunkt i mine egne oplevelser. De kan derfor godt variere, alt efter hvilket bureau du er afsted med. 

Som helhed synes jeg ikke, trekket var så fysisk krævende og du behøver ikke at være i ekstra god form for at kunne klare det. Der er bestemt krævende stykker alle fire dage, men ikke noget ekstraordinært svært. Det som er hårdest ved trekket er varmen og luftfugtigheden, så uanset hvad, så husk at drikke en masse vand og spise massere af mad.

I løbet af trekket vil du møde en masse af de lokale indianere, som bor i området. Børnene har lært lidt til omkring den mere civiliserede livstil. De kender i hvert fald til snacks. Så hvis de kommer hen til dig og siger “dulce”, så er det fordi de vil have noget sødt.

Dag 1

Loat city trek - dag et

Den første dag er den letteste dag, hvad vandringen angår, da distancen ikke er så lang. Varmen er dog en dræber denne dag.
Vi startede dagen med at blive hentet på vores hostel i Santa Marta. Herfra tog vi hen til bureauets hovedkontor, hvor de sidste ting blev gjort klar og vi mødte vores guides og tre andre rejsepartnere, to tyskere og en spanier. Fra hovedkontoret blev vi kørt ca. 2,5 time op i Sierra Nevada naturområdet, hvor vi stoppede i en lille by i bjergene. Det var herfra trekket skulle starte – men først efter en god stor frokost. 
Efter maden startede vandringen. Som sagt er dette den letteste og korteste dag, men varmen kan være ulidelig. I modsætningen til de andre dage går man i tørre omgivelser uden at være beskyttet at træernes skygge. Sidst på eftermiddagen ankommer man så til campen, hvor man overnatter. 
Inden aftensmaden er der mulighed for at tage en tiltrængt dukkert i en naturlige pool for foden af et lille vandfald. Her ligger man og svømmer rundt, imens man bliver kølet ned efter dagens gåtur, midt i den colombianske jungle. 

Dag 2

lost city guide - by
Lost City Pige

Dag to starter meget tidligt. Med god grund, for der er en hel dags vandring foran. Efter morgenmaden starter man med at gå opad bakke i lang tid og så er dagen jo ligesom startet. Indtil frokosten er det hårdeste stykke på hele turen, med mange bakker som man skal op og ned ad.

Højdepunktet på dagen er, når man går forbi en indianerby midt i junglen. Ved byen mødte vi en lille pige, som havde et bæltedyr som kæledyr. Dette var vores første møde med én af de fire indianerstammer, som bor i Sierra Nevada området. 

Frokosten denne dag spiste vi ved den camp, man sover ved sidste dag. Her havde vi mulighed for at bade i floden, som ligger ved siden af campen.
Efter frokosten startede det sidste stykke, inden vi nåede til campen, hvor vi skulle sove. Dette stykke var ikke så hårdt som tidligere på dagen, hvilket var dejligt.

Dag 3

Dag tre starter også tidligt. Solen var først lige stået op, da vi gik. Det er nemlig med at komme til The Lost City inden alle de andre, så man kan nyde det uden alle de andre turister. Turen imod The Lost City er hård og går meget op af en masse trapper, som ikke er i vildt god stand. Synet som møder en, når man kommer til toppen, er en fantastisk kulmination på en hård morgen. Ved The Lost City bruger man nogle timer, hvor ens guides fortæller omkring byens historie, hvorefter man får noget tid til at udforske området på egen hånd og selvfølgelig tage billeder. 

Omkring middag går turen tilbage imod campen, hvor man overnattede. Her spiser man en god stor frokost og går så videre imod campen, hvor man skal overnatte.

Dag 4

Den fjerde dag handlede for mig bare om at komme tilbage. Jeg havde haft en dårlig nat, med opkast og meget lidt søvn. 
Højdepunktet og målet for turen har man jo også set, derudover er man træt, hvilket gør, at man egentlig bare vil tilbage og ikke nyder turen lige så meget, som man gjorde de andre dage. Sådan havde Frederik og jeg det i hvert fald.

Dette skal dog ikke tage noget fra, at dette er et fantastisk trek fyldt med gode oplevelser i smuk og frodig natur.

Læs også: 10 ting du skal opleve i Colombia.

Pakkeliste

Når du skal afsted på trekket, er der ingen grund til at have din store rygsæk med. De fleste hostels eller bureauer kan passe på den, imens du er afsted. Pak i stedet kun din lille rygsæk, da den vejer mindre og er lettere at have med rundt.

Tøj:

 • Et par shorts
 • To t-shirts
 • Trekking sko eller støvler
 • Badetøj
 • Langebukser (til kølige aftener)
 • Langærmet trøje (til kølige aftener)
 • En hat
 • Undertøj og strømper til alle dage

Praktiske ting:

 • Hurtigttørrende håndklæde
 • Toiletsager
 • Insektspray
 • Lagenpose (til kølige nætter)
 • Pandelampe eller lommelygte
 • Kamera
 • Poser til at holde elektronik tørt
 • Medicin
 • Pas og papirer med vigtige informationer
 • Drikkedunk
 • Poser til at holde tøj og taske tørt
 • solcreme 
 • toiletpapir
lost city
Frederik og jeg ved Lost City

Skriv et svar