Gratis oplevelser i Colombia

Colombia er et land fyldt med oplevelser, som f.eks. Lost City Trek, Medellín med byens store historie, nordkysten med god dykning og varme og mange andre gode oplevelser. Jeg har lavet en liste, over 10 ting du skal opleve i Colombia, som du kan læse her.
Nogle af disse oplevelser kan dog være ret dyre. Som backpacker vil man oftest gerne spare på pengene, så de rækker så langt som overhovedet muligt. Derfor har jeg samlet en liste over gode gratis oplevelser i Colombia, som du kan læse nedenfor.
 

Free walking tours

Gratis oplevelser i Colombia
Gratis oplevelser i Colombia

Free walking tours er en stor ting i Central- og Sydamerikas storbyer. Nogle byer har endda flere forskellige at byde på. 
På mange af turene kommer man forbi byens eller områdets største monumenter og historiske områder, alt imens man af den lokale guide får en masse informationer omkring byen, dens historie og de ting man stopper ved undervejs. 
Mange af turene laver stop ved små lokale butikker, hvor der er muligheder for at købe snacks som f.eks. is, frugt eller kaffe. Det synes jeg personligt er en rigtig god måde at støtte de lokale på og på samme tid få noget lækkert til ganen. 

Mine personlige favorit tours er turen med Gran Colombia i La Candelaria området i Bogota og turen i Comuna 13 i Medellín. 
På turen i La Candelaria får man information omkring mad, grafitti, som er over alt i området, byens og landets historie og påvirkningen af narkokrige. Som en del af turen får man en del smagsprøver bl.a. frugt, juice, kaffe, te og chicha, som er en traditionel alkoholisk drik som indianerne i området drikker.
På turen i Comuna 13 får en masse information omkring området vanvittige historie fyldt med mord og narkokrig og udviklingen til det positive og velfungerende område, som det er i dag. Derudover gøres der stop ved en kaffebar og en masse forskelligt grafitti. 

Alle turene er gratis (deraf navnet) og guiderne bliver betalt med drikkepenge, som er frivilligt om man vil betale. Hvis man vælger at betale, så bestemmer man selv beløbet. 

Solnedgang

Jeg tror ikke jeg kender nogle, som ikke nyder dette. Om det er fra toppen af et udsigtspunkt, på stranden hvor solen spejler sig i vandet eller fra dit hostel, med udsigt over junglen. Om himlen er orange, gul eller lilla. Det er lige fascinerende og smukt hver gang. Det er en helt ny oplevelse hver gang og så er det gratis.

For mig giver solnedgange en helt speciel ro indeni, som ingen andre ting gør. Jeg nyder der hver eneste gang!

Kigge på arkitektur

backpacking rute i colombia

Colombia har noget rigtig flot arkitektur, med hyggelig huse og imponerende kirker fra den spanske kolonialisering. Bl.a. Cartagena er et højdepunkt her, men også hovedstaden Bogota har meget flot at byde på. I Cartagena kunne jeg bruge timevis på at gå rundt imellem de små farverige huse og drømme om at sidde på en af de små altaner og nyde en kold øl.

Vandfald

Colombia har mange forskellige vandfald, nogle kæmpe store andre små. Nogle koster koster penge at besøge og er meget turistede og andre ikke. 
I den lille bjergby Minca, har du bl.a. mulighed for at besøge nogle forskellige vandfald gratis. Her har du mulighed for at bade og nyde den omkringliggende natur med de lokale og andre rejsende.  

Cocora Valley

Cocora Valley, gode oplevelser i Colombia

Okay, det her er måske lidt en gråzone. At besøge Cocora Valley er gratis, da der ikke er nogen entrépris. Men det koster dog penge at komme hertil. Så med mindre du virkelig er frisk på en gåtur eller lejer en bil eller scooter, så vil du skulle betale lidt for transport. 

Cocora Valley er hjemsted for verdens højeste palmer, som også er Colombias nationaltræ. De kan blive over 50 meter høje og vokser kun i dette område i Colombia, så hvis du skal opleve dem i landet, så er det her. 
Det er et fascinerende område, som også er på min liste over 10 ting, som du skal opleve i Colombia. Turen der byder på et fem-seks timers hike i det bakkede landskab, hvor du krydser små vakkelvorende broer, ser området fra viewpoints og ellers bare nyder den semi udfordrende gåtur.  

Skriv et svar