Ting du skal opleve på Filippinerne

Filippinerne er et land med enormt meget at byde på. Det er et land med stor diversitet, både i natur med også økonomisk. Der er en verden til forskel på at opleve det frodige og grønne Nordluzon og det paradisiske El Nido. Økonomisk er der også kæmpe forskel på at være i Manila, hvor der er mange enormt fattige og mange enormt rige og så være ude i turistområderne, hvor man kan se, hvilke økonomiske fordele det fører med sig.
Fælles for det hele er, at dette land er beboet af en af de gladeste og mest gæstfrie befolkningsgrupper, jeg har mødt.

Nedenfor kan du læse mine anbefalinger til ting, du skal opleve i Filippinerne.
Der er mange flere ting, som sagtens kunne have været med her på listen, som f.eks. Chokolate Hills, Coron Coron, Cebu eller Bohol. Jeg har dog ikke været nogle af disse steder, så det vil være underligt for mig at skrive om dem.

El Nido

Besøg el nido

El Nido var grunden til, at jeg gerne ville til Filippinerne. For mig lignede det paradis på jorden. Selve byen er ikke paradis på jorden, men en samling af restauranter, små shops og turistbureauer – helt perfekt for backpackere.
Det omkringliggende landskab derimod er noget helt for sig. Det er klart noget at det mest imponerende natur, jeg har set.
Du skal opleve El Nido, hvis du skal til Filippinerne. Den bedste måde at opleve det på er de forskellige bådture og dykning.
Hvis du vil læse mere om El Nido og hvad der er at opleve, så kan du læse mere her.

Banaue

backpacker pakkeliste filippinerne
Banaue i Filippinerne

Banaue står for mig, som et af de helt store højdepunkter i mine to måneder i Filippinerne. Det er ikke for sjov, at nogle kalder det Verdens 8. Vidunder.
Aldrig i mit liv havde jeg troet, at jeg skulle blive så medtaget af ris og hvordan det dyrkes. Det er ikke selve processen, som er imponerende, men naturen, som bliver skabt deraf. Lige optil høstsæson står risterrasserne helt grønne og skaber sammen med bjergene et fantastisk landskab, som er tusinde gange flottere i virkeligheden end på billeder.
Vil du læse mere omkring Banaue og hvad du skal opleve der, så kan du gøre det her.

Dykning

Dykning i el nido

Hvis du dykker, så vil du blive glad for Filippinerne. Hvis du ikke dykker, så kan du godt komme i gang med det. Dykning på Filippinerne og især i El Nido, har været det bedste dykning jeg har set indtil nu. Jeg har dog ikke dykket på Maldiverne, i Mexico eller i Indonesien, som er steder mange mener, er noget af det bedste i verden. Jeg har dog stadigvæk 25 dyk og har dykket i både Thiland, Colombia, Ecuador, Jordan og Costa Rica, så jeg har en masse forskelligt at vælge imellem.
I Filippinene dykkede jeg både ved El Nido og ved Sabang på øen Mindoro. Begge steder har et rigt dyreliv og mange flotte farver.
Hvis du ikke har dykkerbevis, så er Filippinerne et godt sted at starte da priserne er rigtig gode, men kvaliteten samtidig også er topklasse.

Naturen

Vandfald

Jeg har allerede været inde på det et par gange. Filippinerne hat virkelig meget flot og forskellig natur. Bjerge, krystalklart vand, vulkaner, vandfald, hvide strande osv. osv. osv.
Størstedelen af de aktiviteter landet har at byde på, har også noget med naturen at gøre. Så hvis du elsker frodig, grøn natur, så er Filippinerne et besøg værd. Hvis du vil læse om to alternative naturoplevelser på Filippinerne, så kan du gøre det her.

Befolkningen

Filippinere er måske de gladeste mennesker, jeg har mødt, i hvert fald i top to sammen med colombianere. Du vil næsten altid kunne høre dem grine og meget af tiden også synge.
Deres catchphrase er ”it’s more fun in the Philippines”, hvilket de godt kan have ret i. De er i hvert fald med til at gøre oplevelsen sjovere og bedre med deres gode humør.

Solnedgang

Besøg El nido
Verdens mindste vulkan - solnedgang

Filippinerne har med længder de bedste solnedgange jeg har set. Om det er over land eller vand er ligegyldigt – de er smukke uanset. Så ligegyldigt hvor du i landet du befinder dig, så gør dig selv den tjeneste lige, at bruge en halv times tid på, at se solnedgangen. Du vil få slappet af og på samme tid set noget smukt.