To alternative oplevelser i Filippinerne

Filippinerne er et land som år for år, får flere og flere turister. Et sted som f.eks. El Nido er fyldt op med turister. Det er et flot sted og et sted du skal opleve når du er i Filippinerne, men der er også enormt crowded.
Mange rejsende søger ofte steder, som er mere uberørte og med mindre turister. Dette er helt forståeligt, da man jo ikke bare vil rejse samme steder hen, som alle andre har gjort.

De to måneder jeg brugte i Filippinerne boede jeg i Manila, da jeg arbejdede på et børnehjem der, med to andre unge danskere. Så når vi skulle ud og opleve landet, skulle det ikke være alt for langt væk, da vi ofte kun havde fri i weekenderne. I vores søgen på alternative oplevelser i Filippinerne, faldt vi over disse to steder – Pagsanjan vandfaldet og Taal Vulkanen.
Nedenfor kan du læse mere om, hvorfor jeg mener, du bør tage dig tid til at opleve disse to alternative oplevelser i Filippinerne.

Pagsanjan Vandfaldet

Alternative oplevelser i Filippinerne

Vandfaldet i sig selv et ikke den vilde oplevelse. Men den omkring en time lange kanotur dertil er noget helt for sig og grunden til jeg mener, at man bør opleve dette. Det er SÅ flot en tur. Derudover er det også lidt af en oplevelse at se de to guider arbejde, de er enormt stærke og dygtige sejlere. Uddannelsen som guide tager flere måneder, da de nærmest skal kende alle sten på turen. Så det kan man kun have kæmpe respekt for.

Man bliver hentet tidligt om morgenen fra ens hotel eller ved flodkanten. Derfra bliver man sejlet i en kano med to guider. Du skal dog ikke forvente sproglige guider, de er guider i den forstand at de tager dig frem og tilbage og er uddannede i netop dette.
Den første del af turen er gennem flat landskab, men pludselig sejler man mellem to høje og frodige klippesider. Der er få stop undervejs, hvor guiderne lige skal have en pause. Der er bl.a. et stop ved et smalt, men lagt flot vandfald.

Når man kommer frem til vandfaldet, bliver man sat på en tømmerflåde og sejlet ind bag vandfaldet. Her får man virkelig naturens kræfter at føle, da man skal ligge på tømmerflåden, imens man sejler ind under vandfaldet.

Derefter går turen tilbage til Pagsanjan by, samme vej som man kom fra. Denne gang går det dog hurtigere, da man sejler med strømmen.
Der er mange måder at komme til Pagsanjan by på, dette vil jeg dog ikke komme ind på, da det kommer meget an på, hvor i landet du befinder dig. Så her vil det være lettere med en googlesøgning.

Taal Vulkanen

verdens mindste vulkan - taal vulkanen

Taal Vulkanen er en sjov oplevelse. Det er eftersigende verdens mindste aktive vulkan og den ligger midt i en sø.
Turen dertil starter på den anden side af søen, hvorfra man sejler over til vulkanen. Fra foden af vulkanen hiker man til toppen, en tur som ofte tager et par timer. Gåturen kan godt være hård og besværlig, da man mange steder går i sand og det er varmt. Undervejs kan man opleve at komme forbi steder, hvor jorden ryger. Det var for mig en sjov oplevelse at se, da jeg aldrig før havde set noget ligende.
Fra toppen af vulkanen, kan man nyde udsigten udover landskabet på den anden side af søen, derudover kan man nyde udsigten ned i vulkanen, hvor der er en sø.

Vil du læse en mere dybdegående beskrivelse af Taal vulkanen og andre oplevelser omkring den, så kan du læse mere her.

 

I min film fra Filippinerne, kan du se mere fra de to steder, plus nogle af de andre steder, som jeg omtaler i andre artikler.