Fem oplevelser i El Nido du skal opleve

El Nido er backpacker hotspot nummer et i Filippinerne. Med eventyragtigt omkringlægende landskab, hvide strande, krystalklart vand, fester og palmer omtaler byen mange rejsende. For om man kommer for at slappe af på stranden, feste eller få en på opleveren, så er El Nido et virkelig godt sted til alle disse ting.
Mine anbefalinger af steder og oplevelser i El Nido er taget udfra egne erfaringer, fra jeg selv tilbragte fire dage der.

Nedenfor kan du læse mine fem anbefalinger til  oplevelser i El Nido, som du skal prøve, inden du tager videre.
Alle priser er fra 2017 og kan derfor godt være ændret. 

Tour A

Besøg el nido

 

El Nido er vel mest af alt kendt for de fire forskellige tours, man kan kommer på. Det er bådture, hvor man sejler rundt og ser det fantastiske landskab, som er omkring El Nido. Der er Tour A, Tour B, Tour C og Tour D.

Tour A er den klart mest populære af de fire, så du skal være forberedt på mange andre turister. Det er dog også den, jeg husker som den flotteste af de to ture, som jeg var på.
Jeg var afsted med El Nido Boutique & Artcafé, og dem kan jeg virkelig anbefale. Turen koster 1200 pesos per person og med mulighed for at tilkøbe kajak til 700 pesos. Snorkel udstyr er heller ikke inkluderet i prisen, men kan tilkøbes billigt. Det var en god tur, med god tid til at opleve de forskellige stop og med god frokost inkluderet i prisen.
Turen tager en forbi Small Lagoon, Big Lagoon, to forskellige små øer og en strand til sidst, hvor man kan slappe af.

Jeg vil anbefale at booke turen senest en dag i forvejen og gerne før, da de forskellige ture hurtigt kan blive udsolgt.

Tour C

oplevelser i el nido

Tour C er den store snorkel tur. Hvis du ikke skal dykke, men vil se, hvad der bevæger sig under vandet, så er det her turen, som du skal på. Der er garanti for at se et hav af farverige fisk og stor mulighed for at se bl.a. skildpadder.
På denne tur var jeg igen afsted med El Nido Boutique & Artcafé. Turen kostede 1400 pesos, inklusiv en lækker frokost. Igen var snorkel udstyr ikke inkluderet, men kunne tilkøbes billigt.

Dykning

Dykning i el nido

Jeg har haft fornøjelsen af at dykke i bl.a. Thailand, Costa Rica, Colombia, Ecuador, Jordan og flere steder i Filippinerne. Men må indrømme at dykningen i El Nido, er den bedste, jeg overhovedet har prøvet. Derved ikke sagt det er den bedste dykker oplevelser i verden, men den er rigtig god. Der er mange farver fra både koraller og fisk, en masse liv og stor sandsynlighed for at se skildpadder, havslanger, moræne ål og hajer.

Vi dykkede med Palawan Divers, her fik vi tre dyk for under 1000 kr. inklusiv udstyr og mad undervejs. Derudover har dykkercenteret nogle professionelle undervandsfotografer tilknyttet, og den ene af dem var med, da vi dykkede. Hun tog en masse billeder af os og af samt dyrelivet. Efterfølgende havde vi mulighed for at købe 20 billeder i fantastisk kvalitet til omkring 300 kr.

Stranddag

Solnedgang ved Las Cabanas Beach
Solnedgang ved Las Cabanas Beach

Selve stranden ved El Nido by er ikke så fantastisk, da bugten er fyldt med både og der ligger restauranter og hostels/hoteller langs hele stranden. Nogle af de omkringliggende strande er dog i en liga for sig.
Nacpan Beach fik vi anbefalet af mange af de lokale, bl.a. ejeren af Palawan Divers. Vi prioriterede dog ikke at tager dertil, da den ligger 20 km nord for El Nido by.
Vi besøgte Las Cabanas Beach, som virkelig er en hvis-du-vinder-i-lotto ligende strand. Det er en god strand til at dulme tømmermænd, se solnedgang eller bare nyde det gode vejr og vand, som er i El Nido.

Zip-line

På Las Cabanas Beach har du mulighed for at zip-line fra stranden over til en af de omkringliggende øer. Turen er ca. 750 meter lang og koster 500 pesos, for en vej. Der er mulighed for at du kan zip-line tilbage også. Fra zip-linen har du den bedste udsigt over stranden og vandet derfra. Jeg vil anbefale kun at gøre det den ene vej og så gå tilbage til stranden gennem det lave vand.
Hvis du lider af højdeskræk, som jeg selv til tider gør, så er det en perfekt måde at udfordre den på.