Backpacking rute i Colombia

Du har planlagt, hvor du skal rejse hen. Valget er faldet på Colombia, men hvilken rute skal du rejse? Hvilken by starter du i? Og er det overhovedet sikkert?
Det sidste er nemt at svare på. Ja, det er helt sikkert at rejse og backpacke i Colombia. Som alle steder skal man bare tænke sig om, når man rejser rundt.
Nedenfor kan du læse min anbefaling til en god backpackingrute i Colombia. På ruten vil der være mulighed for at opleve en masse forskellige ting. Du kan også læse mine anbefalinger til oplevelser i Colombia her.
backpacking rute i colombia

Planlæg din rute

Langt de fleste som rejser i landet rejser fra syd-nord eller nord-syd. Personligt rejste jeg på en månedstid fra nord imod syd, sammen med min gode ven Frederik. Så det vil jeg tage udgangspunkt i. Planlægger du at rejse fra syd imod nord, kan du tage samme rute bare i modsat rækkefølge.
 

Nordkysten

Når du starter i nord, vil det mest naturlige være at starte i den hyggelige og farverige by Cartagena, da der er en lufthavn her. Herfra kan du nemt komme videre til de andre byer langs kysten, som f.eks. Santa Marta. I Santa Marta er du tæt på mange oplevelser. Bl.a. Tayrona National Park, The Lost City Trek og dykning i den nærliggende by Taganga. 
Efter du har rejst langs Caribbeans varme kyst, kan det være tiltrængt at blive kølet lidt ned. Det kan du blive i den lille bjergby Minca, som ligger 45 minutter fra Santa Marta. Efter at have badet i vandfald og besøgt kaffeplantager i Minca er det tid til at tage videre sydpå. Det gør du lettest ved at tage tilbage til Cartagena og derfra tage til den centrale del af landet.
 

Den centrale del

I den centrale del af landet vil det være naturligt at starte i Medellin. Derfra har du nem adgang til de lidt mere sydlige byer, som Salento, Bogotá og Calí. 
De tre storbyer (Medellin, Bogotá og Calí) ligger i en trekant rundt om Salento, så hvis du vil besøge alle tre byer, vil det være lettest at rejse fra Medellin til Bogotá og derfra videre sydvest. Frederik og jeg var ikke i Calí. Så vore rute i den centrale del af landet hed Medellin -> Salento -> Bogotá.  

Den sydlige del

Som sagt var jeg ikke i Calí og jeg var heller ikke i resten af den sydlige del af landet. Jeg fløj fra Bogotá videre til Ecuador. 
Rejser du længere sydpå, kan du også flyve til og fra Calí, hvor der også er en stor lufthavn.

Hvis du gerne vil opleve Amazonas, så vil det også være fra den sydlige del af landet. Du kan også besøge “Den Hvide By” Popayan og Calí som er byen, hvor salsa blev opfundet.

Cocora Valley, gode oplevelser i Colombia

Kom bedst rundt

Der er mange måder at komme fra A til B i Colombia alt efter, hvor langt du skal og hvad formålet er. 
I byerne er det for det meste lettest til fods. I de to storbyer Medellin og Bogotá er der metroer, som kan gøre transporten lettere. Og skal du til og fra busstationer eller lufthavne kan taxa være en god idé.
Hvis du skal kortere distancer mellem byer, så er bus klart det letteste og billigste.
Skal du derimod rejse længere ture mellem byer, så kan du med god grund tage et fly. Det kan du, da du kan komme fra f.eks. Cartagena til Medellin, til ca. samme pris, som med bussen. Bussen tager bare mange timer ekstra.  

Læs min uddybede guide til, hvordan du kommer lettest rundt i Colombia her. Guiden indeholder og tips til hvilke selvskaber, som er gode at rejse med.

Skriv et svar