Produkter til en bæredygtig rejse

//Reklame// Dette blogindlæg er lavet i samarbejde med www.med24.dk, med fokus på bæredygtig rejse. 
Alle udgående links i indlægget er reklamelinks.

Bæredygtig rejse! Kan det overhovedet lade sig gøre? Det har jeg ikke svaret på.
Men noget som jeg har et svar på er, hvordan man kan være med til at gøre ens rejser mere bæredygtigt. Det er egentlig ret simpelt – at tænke over nogle af de valg, som man tager på rejserne og forsøge at gøre dem lidt mere bæredygtige. 
På Med24’s hjemmeside har de en masse forskellige bæredygtige produkter. Jeg har her fundet fem, som jeg personligt mener kan være med til at skabe en mere bæredygtig rejse. Og de kan selvfølgelig også bruges her hjemme. Nogle af produkterne har jeg allerede brugt i flere år, imens jeg længe har overvejet at købe de andre, til når jeg rejser.
Du kan læse hvilke produkter og hvordan de kan gøre din rejse mere bæredygtig nedenfor.

Lifestraw

Lifestraw bæredygtig rejse

Jeg har nævnt Lifestraw før. Det er et fuldstændig genialt produkt. Jeg brugte Lifestraw for første gang, da jeg backpackede i Central- og Sydamerika i tre måneder i foråret 2018, siden da har jeg brugt det i Jordan og syv uger i Centralasien i sommer.
Lifestraw er en drikkedunk med et indbygget filter, som renser vand for 99,99% af alle bakterier, parasitter og mikroplastik. Dette betyder, at du kan drikke vand over alt i verden, fra vandhaner, søer, vandløb og hvor du ellers lige har adgang til vand.

For mig er Lifestraw et perfekt produkt til en backpacker, da man virkelig kan spare en masse penge på ikke at købe vand på flaske. Hvis man køber vand for cirka 30 kr. om dagen og rejser i tre måneder, vil det være en besparelse på omkring 2700 kr. Penge som så kan bruges på oplevelser i stedet.
Derudover vil man også spare vores miljø for en masse plastikflasker, som skal produceres og forhåbentlig genanvendes – hvilket de dog ikke altid bliver, når man rejser i f.eks. Asien og Sydamerika.

Det eneste lille minus der er ved Lifestraw, er at filteret kan blive tilstoppet efter brug. Så sørg altid for, at skylde den godt når du kommer hjem fra rejsen og test den inden du tager afsted. Hvis filteret er helt tilstoppet, kan det som regel klares med noget lagereddike, hvor det skal ligge i, i en times tid og derefter skyldes godt, så det hele ikke smager af eddike. 

Lifestraw kan findes her. Men er desværre ikke på lager lige nu.

Stofposer

stofposer bæredygtig rejse

Ofte når jeg rejser, kan jeg godt lide at handle på markeder og bazaarer, hvor man kan købe frisk frugt og grønt, nødder og meget mere. Dette gjorde jeg især meget, da min kæreste og jeg rejste i Centralasien. Problemet ved at handle disse steder er, at man ALTID får tingene i en lille plastikpose. Så man ender altid op med et hav af poser, som man ikke kan bruge til noget og som bare er en belastning for en selv og miljøet. 
Jeg har i lang tid haft en mulepose med, når jeg har rejst, men fremover vil jeg også have små stofposer med, hvor jeg kan have løsvarer som f.eks. nødder og små frugter. 

Stofposerne fra Med24 kan findes i både large og small.

Madkasse i rustfrit stål

madkasse

På de sidste par rejser jeg har været på, har jeg været ret stor fan af “madpakker” til en dags hikes, dagsture, transportdage osv. Ofte en omgang pasta, som er blevet lavet på hostellet. Her har jeg ofte haft en plastikbøtte med, som jeg har haft maden i.
Hvis man har været ude at spise og ikke har kunne spise op, så er det et godt sted at gøre af resterne. På den måde kan man både undgå madspild og emballagen, som man ville have fået det i, som ofte ville have været af plastik. 
Udover mad kan den også være god til at opbevarer ting i, i ens rygsæk, især hvis man har ting, som er skrøbelige. 

Madkassen kan findes her

Læs også: 9 tips: Tænk på miljøet når du rejser.

Bambusbestik

Bambusbestik bæredygtig rejse

Til madkassen skal man selvfølgelig også have noget at spise maden med. Til det vil dette sæt med forskelligt bambusbestik være rigtig godt.
På mange dagsture, hvor mad er inkluderet, får man ofte også plastikbestik at spise med, fordi det er “nemt”. Her vil dette sæt være rigtig godt at have med også, da man derved kan undgå at bruge plastikbestikket. 
Sættet indeholder også et sugerør, som man også kan bruge når, man er ude at spise i stedet for det af plastik, som man ofte får med.

Bestiksættet kan findes her.

Bambustandbørste

Bambustandbørste

Jeg har i lang tid brugt bambustandbørster både hjemme og på rejser. Det er et nemt sted at spare på plastik. Tandbørster af plastik er rigtig dårlige for miljøet, da de ikke kan genanvendes. De kan de ikke, da de består både af blød og hård plastik. Når disse to materialer bliver blandet sammen, kan de ikke genbruges. 

Tandbørsten kan findes her.

Rabatkode

Som en del af samarbejdet har jeg fået lavet en rabatkode til Med24’s hjemmeside. Rabatten er gældende indtil den 13/9/2019 og gælder for ét samlet køb af produkter. Rabatkoden giver 10% på alle varer på siden, med undtagelse af lægemidler og modermælkserstatning.

Koden er “rygsækrejser”  og skal indtastes under feltet “gavekort kode”.

Skriv et svar