Kom bedst rundt i Jordan

Når du skal bedst rundt i Jordan, så er der to muligheder. Den første er at du/i lejer en bil og selv står for at komme rundt. Dette er en meget populær måde at gøre det på.
Den anden måde er offentlig transport og taxaer. Dette var måden min kæreste og jeg gjorde det på, da vi var der.

Nedenfor kan du læse nogle af mine erfaringer, om hvordan du kan komme bedst rundt i Jordan.

Kom bedst rundt i Jordan

Busser

Vi kørte kun med bus en gang, da vi var der. Det var fra Petra til Wadi Rum, som vi gav 10 JOD for per person. En tur i et lille lidt for proppet bus, men vi skulle ikke sidde der så længe, så det gjorde ikke spor og er virkelig en del af charmen ved at rejse.
Vores hotel i Petra sørgede for at bussen hentede os ved hotellet og kørte os direkte til Wadi Rum. Og det vil dit hotel eller hostel helt sikkert også kunne arrangere.

Taxa

Hvis man ikke selv lejer en bil, så er taxa den letteste og mest normale måde at komme rundt på. Alle hoteller og hostels har en taxaguy eller to, som de kan ringe til, når du skal fra et sted til et andet. Det virkede som om, at de fleste ruter havde fiksede priser og det var derfor svært at prutte dem længere ned. Prisen kommer dog ikke altid an på længden af turen. Men mere om chaufføren har mulighed for at have kunder med tilbage. Vi gav f.eks. 40 JOD for en fire timers køretur fra Amman til Petra, men 75 for en tur på 3,5 timer fra Aqaba til Det Døde Hav.

Uber er også en mulighed i Jordan og virker til at være lidt billigere end taxa. Vi havde planlagt at køre med Uber til lufthavnen, da vi skulle hjem, men endte med at køre med hotellets taxaguy, da de matchede prisen.

Billeje

Eftersom jeg ikke har lejet bil i Jordan, så har jeg ingen anbefalinger til steder eller lignende. Jeg kan dog konstatere at min kæreste og jeg fortrød, at vi ikke lejede en bil. Det ville have givet os en masse fleksibilitet og nogle flere muligheder for at lave små stop undervejs på vores ture.

Hvis du vælger ikke at leje en bil. Så er der jo også den mulighed, at i møder nogle undervejs, som skal samme sted hen som jer og som i derfor så vil kunne køre med, hvis i må. Det kan være en god måde at spare lidt penge på, da det højst sandsynligt kan gøres billigere end taxa eller bus.

Skriv et svar