Sådan kommer du til El Nido

Hvis du skal til Filippinerne, så gør dig selv en tjeneste… Besøg El Nido på øen Palawan. Du kan ikke undgå at have læst om El Nido og med god grund. Det er noget at det smukkeste natur jeg har set. Krystal klart vand, hvide strande og fantastiske klippeformationer. Du kan sejle til EL Nido fra Coron. Dette vil jeg dog ikke komme ind på. Læs nedenfor min guide til, hvordan du bedst og billigst kommer frem til El Nido. Besøg el nido

Fly fra Manila

Hvis du bare vil frem, så er der fly fra Manila til lufthavnen i EL Nido, men billetterne er dyre og kan være svære at finde. Så måden de fleste gør det på, mig selv inklusiv, er at flyve til Puerto Princesa, som også ligger på Palawan. Der kan let findes billige billetter og flyturen er kort.

Minibus fra Puerto Princesa

Når du er ankommet til Puerto Princesa lufthavn, er der et par forskellige måder at komme videre imod El Nido. Du kan blandt andet leje en bil, leje en motorcykel, tage bussen eller gøre det letteste og som de fleste, nemlig at tage en minibus. Bussen koster for det meste 6-700 pesos og tager ca. 5-6 timer, alt efter tidspunkt og chauffør. Undervejs på turen gøres der et stops, hvor der er mulighed for at købe et måltid mad og nogle snacks til turen, samt at komme på toilet. Den chauffør som jeg havde både frem og tilbage kørte ret voldsomt og gassede ofte hurtigt op og bremsede hårdt. Så hvis du let bliver køresyg, så er du forberedt.

Tricycle fra Coron-Coron

Alt efter hvilken chauffør du får, så kan du blive sat af forskellige steder. Nogle chauffører kører en direkte til ens hostel eller hotel. Nogle stopper ved busstationen i Coron-Coron. Hvis du bliver sat af i Coron-Coron, så skal du bare på en kort tur med tricycle til El Nido. Tricycle chaufføren vil med garanti kende det sted, hvor du skal bo. Når du skal tilbage til lufthavnen, så vil du oftest skulle med minibus fra busstationen tilbage til Puerto Princesa.
Besøg El nido