Budget til Kaunas

Jeg kan fra starten sige at dit budget til Kaunas ikke behøver at være særligt stort. Litauen anden største by er rigtig billig at rejse i og derfor oplagt, hvis du skal have et lille afbræk på et par dage. 
De tre dage min kæreste og jeg besøgte byen brugte vi under 1000 kr pr. person. Hvilket var inklusiv ALT. Så transport tur-retur, mad, overnatninger, oplevelser osv. 

I Litauen bruger de Euro som valuta, hvilket gør det rigtig nemt at rejse dertil som dansker, da den er en valuta vi kender til. 

budget til kaunas

Madbudget til Kaunas

I Kaunas er der rigtig, rigtig mange gode restauranter og caféer. Du kan læse min guide til de bedste spisesteder i Kaunas her. Fælles for spisestederne er at de fleste ligger i den gamle bydel. Der er muligheder for gode lækre burgere, italienske pizzaer, gode pastaretter og salater, vafler og meget mere. Næsten alle spisesteder i Kaunas har både vegetariske og veganske muligheder, hvilket er fantastisk. 

Maden i Kaunas er, udover at være god, også rigtig billig. Min kæreste og jeg havde købt ind til morgenmad, som vi selv lavede på vores Airbnb. Dette gjorde at vi skulle købe to måltider om dagen ude, hvilket kunne gøres for under 100 kr per person per dag inklusiv drikkevarer.  

Overnatninger

Airbnb er din bedste ven, når du skal finde overnatningsmuligheder i Kaunas. Du kan finde rigtig mange fine og meget billige lejligheder. De fleste af dem ligger også tæt på byens centrum.

Da jeg besøgte byen med min kæreste boede vi i denne lejlighed, som kostede omkring 160 kr. per nat. Jeg kan virkelig anbefale denne lejlighed. Den har et fint bad, et lille køkken med de nødvendige ting og både sofa og seng til at slappe af i. 
Lejligheden ligger på en bakke en lille ti minutters gåtur fra centrum. Den ligge bakke gør at man har en god udsigt udover byen og landskabet omkring. 
Derudover ligger lejligheden på vejen, hvorfra man kommer fra lufthavnen, hvilket gør det nemt at komme frem og tilbage på under en halv time.

kaunas budget
oplevelser i kaunas

Oplevelser i Kaunas

Mange af oplevelserne i Kaunas er udendørs oplevelser/seværdigheder, som kirker, den hyggelige gamle bydel, streetart mm, hvilket betyder at de er gratis. Der er dog enkelte oplevelser som koster et lille beløb. I byen har de verdens største djævle museum, med forskellige samlinger fra hele verden. Prisen for at besøge museet er 3€  (ca. 25 kr.) 
Derudover er der Kaunas’ gamle slot, hvor der er mulighed for at opleve en lille del af slottet indefra. Her er entréprisen også 3€, altså ca. 25 kr.

Kaunas

Fly til Kaunas

Jeg er ikke meget for at flyve længere. Men da jeg besøgte byen fløj min kæreste og jeg dertil. Vi fløj fra Kastrup Lufthavn og fløj tre dage efter retur. Prisen for billetterne var omkring 150 kr (!!!) tur-retur med Ryanair. Hvilket er helt vanvittigt billigt. 
De billige flybilletter var grunden til at hele turen kom på benene, da vi ønskede en kort billig tur. Så ønsker man dette, så er Kaunas en oplagt destination.