Ting du skal vide før du tager til Machu Picchu

Der er nogle ting, som er gode at vide og derudover bør du også gøre dig nogle overvejelser før Machu Picchu. En del overvejelser som jeg ikke havde gjort mig, før jeg besøgte Machu Picchu. Hvis du rejser med guide, så ved de selvfølgelig disse ting og de skal nok også forklare det hele. Men det kan stadig være godt, at vide lidt om det før man tager afsted.

Machu picchu

Transport

Når du skal opleve Machu Picchu, er der forskellige transportmuligheder, som du skal overveje. Du skal overveje, hvordan du kommer fra Aguas Calientes, som er byen man overnatter i og byen hvor toget kører. Derudover skal du også tænke over, hvordan du kommer dertil og fra igen, fra Cusco.

For at komme fra Aguas Calientes og op til Machu Picchu, er der to måder at gøre det på. Enten kan du gå op eller tage bussen. Bussen er den klart mest populære og den kører det meste af dagen. Hvis du rejser med en guide eller bureau, så er der nok styr på bussen, så der vil du med alt sandsynlighed tage den. Som sagt, så kører bussen det meste af dagen og den første kører tidligt om morgenen (natten), så den når til Machu Picchu til åbningstid. Hvis du skal være en af de første til at komme ind, så skal du meget tidligt op og i kø til bussen. Den første bus kører kl. 05.30, altså en halv time før Machu Picchu åbner. Den gruppe jeg rejste med var ved stoppestedet kl 03.00, og havde fornøjelsen af at være de første i køen. Vil man det, kan man ikke vente meget længere, da folk begynder at komme hurtigt derefter.

Når du skal til og fra igen fra Cusco, så er der to måder at gøre det på. Den ene måde er med tog. Der kører forskellige toge alt efter, hvilken prisklasse man vælger. Nogle kører direkte fra Cusco og til Aguas Calientes og andre gør ikke helt, så derfra skal man med bus eller bil videre. Som en del af den tur jeg var, på skulle vi med toget tilbage. Toget kørte os ikke helt til Cusco, men der var arrangeret en minibus til os. 
Den anden måde at komme frem på er trekking. Der er flere forskellige trek, som du kan vælge imellem. Personligt var jeg på Salkantay Trekket. Hvis du vil læse mere om den tur, så kan du gøre det her.  Efter trekket og Machu Picchu tager man så toget tilbage.

bedste oplevelser i peru - Machu picchu
Overvejelser før Machu Picchu

Tidspunkt på dagen og ting du kan se

Når du besøger Machu Picchu, får du et adgangskort, som gælder noget af dagen, hvor du besøger det. Enten gælder det fra åbningen indtil kl 12, eller fra kl 12 og resten af dagen. Her vil jeg altid anbefale, at tage den tidlige adgangsbillet. Det vil jeg, da man derved får mulighed for at se ruinen, uden der går en masse andre turister, hvilket bare gør det lidt sjovere. Derudover er der også mulighed for, at se det imens at solen står op over bjergene. Hvis du rejser med et bureau, så vil de arrangere billeterne.

Inden jeg besøgte Machu Picchu, havde jeg ikke sat mig ind i, at der er flere ting at opleve. Der er tre forskellige ting du så kan se, når du endelig er inde, som ikke inkluderer at se selve ruinerne. Du kan ikke nå dem alle tre, men en eller to kan godt lade sig gøre. 
Den første ting du kan besøge er Inti Punku eller Sun Gate. Herfra får du en fantastisk udsigt udover området og det omkringliggende bjerglandskab. Det tager mellem 30 minutter og en time at gå derop og det samme tilbage, alt efter hvor mange og hvor lange pauser, som du holder undervejs. Jeg var selv oppe og se Sun Gate, og synes virkelig det var smukt. Det giver et meget godt billede af, hvor stort området er, men hvor småt det egentligt er i forholdt til de store bjerge omkring. Billedet nedenfor er taget derfra.
Den anden ting du kan opleve, er Huayna Picchu, som er bjerget, man altid ser i baggrunden af ruinerne. For at komme herop skal man betale en smule ekstra. Jeg har ikke selv været deroppe, men jeg har læst, at det ikke kræver en ekstra god form eller noget for at komme til derop. Derudover skulle udsigten derfra også været virkelig god. Ligesom ved Sun Gate.
Den trejde ting du kan opleve, er Inca Broen, som ligger omme bagved ruinerne, hvis man kan sige det sådan. Det er som sådan ikke en rigtig bro, men mere en stenvej, som har været brugt til transport, dengang der boede mennesker i byen.

Overvejelser før Machu Picchu peru

Pakkeliste

Der er, nogle få ting og sager som kan være gode at pakke i rygsækken på dagen, hvor du skal besøge Machu Picchu. Nogle er nødvendige og andre er bare gode at have med.

  • Dokumenter til indgangen (dem har rejsebureauet højst sandsynligt styr på)
  • Pas
  • Penge
  • Vand
  • Mad eller snacks
  • Kamera
  • Gode gåsko
  • Varmt tøj – gerne i lag, så du kan tage noget af i løbet af dagen
  • Solcreme