Ting du skal opleve i Peru

Der er virkelig mange oplevelser i Peru og også virkelig mange forskellige oplevelser. Rigtig mange af dem ligger i og omkring Cusco og er derfor også hovedmålet for mange rejsende i landet. Men dette er også med god grund, for der er mange gode oplevelser i byen. 
Generelt er landet fyldt med søde og hjælpsomme mennesker, historisk og spændende kultur og en masse gode oplevelser.

Machu Picchu

bedste oplevelser i peru - Machu picchu
Machu picchu

Har man sagt oplevelser i Peru, så må man også sige Machu Picchu. Det er ikke til at komme udenom og det er nærmest i sig selv værd at besøge landet for. Det er en af Verdens Syv Vidundere og det første af dem, som fik lov til at opleve. At gå rundt i blandt de gamle genopbyggede ruiner, gå op til Sun Gate og høre alle de historier og informationer fra guiden, gjorde det virkelig til en god oplevelse og noget jeg altid vil huske. Selve områder er også betydeligt større, end jeg havde regnet med på forhånd. Hvilket man ret godt kan se på det ene af billederne ovenfor.

Der er mange måder at komme hertil på med trekking og toge fra Cusco. De to mest populære trekking muligheder er Salkantay, som tager en op i 4600 meters højde og så det enormt populære Inca Trail, som ofte skal bookes et halvt år i forvejen.
Med tog er der også forskellige muligheder alt efter, hvad man er villig til at betale. Personligt vil jeg virkelig anbefale at trekke, da det er en kæmpe oplevelse. 

En information som jeg fik fra vores guide, er at det ikke er selve byen, som hedder Machu Picchu, som jeg ellers altid har troet. Men det er faktisk bjerget, hvorpå det hele ligger. 

Inden man besøger Machu Picchu, er der en del overvejelser, som jeg synes, man bør gøre sig. Dem kan du læse mere om her.

Rainbow Mountian

Rainbow mountian paru backpacker rejser

Som Machi Picchu, så ligger Rainbow Mountian heller ikke så langt fra Cusco og det er på samme tid en af de bedste oplevelser i Peru. Som regel bliver man hentet tidligt om morgen eller midt om natten alt efter hvilket selskab, man tager afsted med. Jeg vil altid anbefale at finde et selskab, som tager afsted fra Cusco så tidligt som muligt, så man kan komme til toppen, inden der kommer for mange andre turister. 
Da jeg besøgte det, tog vi afsted kl. halv fire om natten og var blandt de første to turistgrupper som kom dertil. Det gør det bare lidt sjovere og mere tilfredstillende at se noget så flot uden en masse andre turister. 

Turen op til toppen er virkelig hård. Toppen er i 5.200 meters højde og luften er virkelig tynd. Nogle steder kunne jeg kun tage ti skridt op af trapperne, hvorefter jeg var nødt til at holde en pause, fordi luften var så tyndt, så kroppen ikke får nok ilt at arbejde med.
For de hardcore trekkere er der også Red Valley, som man kan se i baggrunden på billedet. Her var jeg dog ikke, men jeg har fået fortalt af andre rejsende, at det er enormt fedt at opleve. Hvis du også gerne vil opleve Red Valley, så skal dette dog bookes på forhånd.

Priserne for at komme hertil er meget forskellige, men for at finde de bedste priser, så kan man med god grund bruge www.FindLocalTrips.com, som vil give de billigste muligheder. 

Cusco

Cusco oplevelser i peru

De to første anbefalinger har begge været omkring Cusco. Men selve byen er også et besøg værd. I byen er der næsten lige så mange oplevelser, som der er turister. 
Byen har flere forskellige markeder, hvor man har mulighed for at købe “alpaca” tøj, souvenirs, snacks, frugt og grønt og meget mere. Derudover er der også den store centrale plads ved navn “Plaza del Armas”, som er rigtig hyggelig og hvor der er god mulighed for at sidde og kigge på mennesker. Hvis du er til mere historiske oplevelser, så er der nogle gode museer som f.eks. Inka Museet og nogle inka ruiner, som man kan besøge. Hvis du hellere vil se lidt mere rundt om byen, så er der også god mulighed for endnu flere dagsture derfra, hvor du bl.a. kan komme ud og se et område, hvor de producerer salt. 

Arequipa

Arequipa var den helt store overraskelse for mig i Peru. Planen var ikke at min ven Frederik og jeg skulle rejse dertil, da vi backpackede i landet. Men vi fik nogle dage i overskud og beslutte at tage dertil. Hvilket jeg er rigtig glad for, at vi gjorde, for det er virkelig en hyggelig by og meget anderledes fra Cusco, som vi lige kom fra. 
Vi brugte tre dage i byen, hvor vi bl.a. var på museum, free walking tour, chokolade kursus mm. Jeg har kun gode minder fra byen. Hostellet (Arequipa Backpackers Downtown) vi boede på, var i top tre over alle hostels, som vi boede på i løbet af tre måneder i Central- og Sydamerika.
Arequia er også byen, man skal besøge, hvis man vil oplevel Colca Valley, som er verdens anden dybeste kløft, kun overgået af Grand Canyon. I Colca Valley er der også gode muligheder for at se verdens største rovfugl – en andeskondor

Huacachina

huacachina oplevelser i Peru
Oplevelser i peru sandboarding

Huacachina er ikke et sted, hvor man kan bruge ret mange dage, da området ikke er særligt stort. Men der er stadig nogle sjove oplevelser. Det som “byen” er mest kendt for er sandboarding og buggy riding i klitterne omkring. Det er virkelig sjovt og en oplevelse, hvor man virkelig får et sug i maven og får grint igennem. Derudover er der også mulighed for at besøge en eller flere piscogårde, hvor der er rundture og prøvesmagning af vin og pisco. En tredje ting man kan lave i byen, er at slappe af. Gå en tur i klitterne, se solnedgangen, spis noget god mad, drik et par øl og nyde at du ikke skal tænke på noget.

For at komme hertil, skal man med bus til byen Ica, hvorfra man kan tage taxa. Alle taxaer kender til de forskellige hostels i byen, da den virkelig er lille. Den er så lille, at der ikke er noget supermarked og næsten ingen indkøbsmuligheder. Derudover er der ingen muligheder for at hæve penge her. Så de penge, som du skal bruge til at betale for sandboarding, mad, hostel osv. skal du have hævet inden.

Trekking

Bjerg trekking peru - salkantay trekket
Salkantay peru

I Peru havde jeg mit første store trek, hvor jeg virkelig kom op i højderne. Det var Salkantay trekket til Machu Picchu. Trekket var en helt fantastisk oplevelse for mig. Hvis man lige ser bort fra, at jeg fik en smule højdesyge. Det er sjældent man får oplevelser, hvor man kan være helt selv med ens tanker og på samme tid nyde så smuk natur. Lidt som med dykning, så er man virkelig til stede i nuet, når man går rundt blandt de store tinder. 

Peru har mange forskellige trekking muligheder i hele landet, da en stor del af landet ligger midt i Andesbjergene. De mest kendte treks er dem, som fører op til Machu Picchu. Men du kan også trekke i bl.a. Arequipa, Cusco og mange andre steder i landet.

Vil du læse mere omkring Salkantay Trekket til Machu Picchu, så kan du gøre det her.

Andet

Der er helt sikker også mange andre gode oplevelser i Peru. Blandt andet i den nordlige del af landet, hvor der er mange forskellige ting at se også. Også hovedstaden Lima skulle være god at bruge tid i. Min ven Frederik og Jeg havde dog fået nok at Sydamerikanske storbyer, da vi imod slutningen af vores tre måneder i Central- og Sydamerika besøgte Peru, og valgte derfor ikke at bruge ret meget tid i Lima, men var der kun for at flyve derfra.