Ting du skal opleve i Jordan

Hvis du har undersøgt, hvad der er at se i Jordan, så kan disse fire ting på min liste ikke komme bag på dig. Det er dog ikke for sjov, at de står nævnt på alle steder, som skriver om oplevelser i landet. De er nemlig alle helt specielle og nogle kun mulige at opleve i Jordan.

Jordan har udover disse fire også mange andre ting, som jeg virkelig kan anbefale. Men disse fire ting er et must-visit, hvis du skal til Jordan.

Petra

Petra - jordan backpacker rejser

Lad os starte med hovedattraktionen af dem alle – Petra. Et af verdens syv vidundere, det er med i flere film bl.a. Indiana Jones og derudover bare sprængfyldt med historie.
For mig var Petra grunden til, at jeg gerne ville til Jordan. Og jeg er ret sikker på, jeg ikke er den eneste.

Det vigtigste du skal tænke på, inden du tager til Petra, er hvor mange dage, du gerne vil bruge der. Der er mulighed for at købe billetter med en, to eller tre dages entré. Én dag er alt for lidt til at opleve Petra. Jeg havde to dage til det og vil også anbefale to. På to dage og et sundt oplevelsesbehov kan sagtens nå, at se The Treasury og vandre hele vejen til The Monastery og på samme tid se alt imellem.

To ting skal du dog undgå når du besøger Petra. Køb aldrig ting direkte fra børn, da de ofte forsøger at sælge ting ved Petra i stedet for at gå i skole. Og tag aldrig en ridetur, hverken på hest eller kamel. Det var mit klare indtryk, at dyrene ikke blev behandlet ret godt og jeg synes, det er yderst uretfærdigt, at de skal bære rundt på turister i den varme dag ud og dag ind.

Wadi Rum

wadi rum
Wadi rum

Wadi Rum var mit første møde med en rigtig ørken. Det er noget at det flotteste natur, jeg i mit liv har set og jeg forestiller mig det er sådan der ser ud på Mars. Det meste af området er helt fladt, men så står der store klipper op fra jorden, som skaber et helt vidunderligt landskab.

Som udgangspunkt vil jeg anbefale en overnatning i Wadi Rum. Hvis du kommer dertil tidligt om morgenen, så kan du nå det, som der er at opleve på den ene dag, nemlig en fire-fem timers køretur gennem det fantastiske landskab. Overnatningen er en kæmpe del af oplevelsen, da man bor i beduin-camps og sover i små hytter.

Det Døde Hav

Mujib Chalets det døde hav
Det døde hav

Det Døde Hav er laveste punkt på jorden og vandet er så fyldt med salt, at man kan se det ændrer struktur, når man går i det.
Det kan godt virke som en dyr fornøjelse. Det er bestemt heller ikke det billigste. De fleste af hotellerne, som ligger langs havet er verdensomspændende femstjernede hotelkæder. Derudover kan det være dyrt at komme frem og tilbage, hvis man tager taxa.

Dette tager dog intet fra, at det er et must når man er i landet. Jeg har aldrig hørt om steder, hvor du kan opleve at kunne flyde på maven, på siden og imens du holder om dine fødder. Det er med andre ord umuligt at komme under vandet uden med det samme at komme op igen.
Første gang jeg var i vandet, brugte jeg de første fem minutter på bare at grine, fordi jeg synes, det var så skør en oplevelse.

Hvis du gerne vil undgå de store hotelkæder, så kan jeg anbefale at booke overnatninger hos Mujib Chalets, som er små huse, som ligger langs havet.

Jerash

Jerash Jordan

Jerash er den sidste ting, som jeg mener, at man bør opleve i Jordan. Det er en gammel romersk og græsk by fyldt med historie. Der er gamle templer, romerske teatre og hundredevis af smukke gamle søjler.
Du kan uden problemer opleve det på under en dag. Du tager en en-to timers køretur nord for Amman, hvorefter du har nogle timer til at opleve denne historiske by, for så at tage tilbage igen. Entréen er inkluderet, hvis du kan fremvise Jordan Pass ved indgangen. Vil du læse mere om, hvad Jordan Pass er, så kan du gøre det her.