Ting du skal opleve i Tokyo
Der er så mange forskellige oplevelser i Tokyo, at det er svært at vælge, hvilke jeg vil anbefale som de bedste. Selve byen og kulturen i landet er en oplevelse i sig selv. Det minder på mange måder om noget, man kender i forvejen og så på så mange måder er det helt anderledes. Dette gør også at jeg finder landet enormt inspirerende. Hvis du vil læse mere om, hvorfor jeg synes Tokyo er så specielt, så kan du gøre det her.
Nedenfor kan du læse mine anbefalinger til de 10 bedste oplevelser i Tokyo. Ret forskellige oplevelser, som kan give en god forståelse for landet og dets kultur. Oplevelserne er nævnt i vilkårlig rækkefølge.
Sensō-ji Templet
Sensō-ji er Tokyos ældste tempel og er dateret til tilbage til år 645. Når du besøger templet går du først igennem Kaminarimon (Torden Porten), derefter kommer du til Nakamise, som er en 200 meter lang shoppinggade, hvor der er alt fra souvenirs til snack. Efter shoppinggaden kommer du til selve templet.
Templet er en af de største turistattraktioner i hele Tokyo, så du kan derfor også forvente, at der er rigtig mange andre turister. Dette ødelægger dog ikke oplevelser synes jeg, da det er et relativt stort område, som templet ligger på.
Det er gratis, at besøge templet og der er åbent 24 timer i døgnet. Hvis du vil undgå de fleste turister, så kom tidligt om morgenen.
Shopping
Tokyo er ret kendt for sine shoppingmuligheder og med rigtig god grund. Byen har alt, uanset hvad man er på udsigt efter og også alle de ting, man ikke vidste man godt kunne tænke sig.
For mig er det byens store udbud af vintage shopping, som gør det ekstra spændende. Det er et mekka for vintageelskere specielt områderne Shibuya og Shimokitazawa. De to områder ligger tæt på hinanden og er begge proppet med vintagebutikker. Der er alt fra små butikker på få kvadratmeter til store treetagers bygninger fyldt med vintageguld. Hvis du jagter god vintage, så kan du med god grund kigge efter store neonflamingoer, som vist på billedet. Flamingo er nemlig navnet på den kæde af vintagebutikker i Tokyo, som er min helt klare favorit. Butikkerne ligger flere steder i byen og er både i Shibuya og Shimokitazawa.
Samurai museet
Samuraier er noget, som jeg forbinder med Japan og det var derfor et must for mig at besøge samurai museet. På samme tid var det også det museum, hvor jeg fik den bedste museumsoplevelse. Mange af museerne i Tokyo har nemlig meget begrænsede oversættelser til folk, som taler ikke taler japansk. Men på samurai museet har de både engelske oversættelser, men også en engelsk guidet tur, som er inkluderet i prisen. Jeg synes helt sikkert, at den er værd at tage, så man får så meget historie og viden med som overhovedet muligt. Til slut i rundvisningen er der også en lille opvisning, som viser noget af samuraikunsten.
På museet har de en god blanding af våben og rustninger, som alle er enormt detaljerede i bedste japanske stil. De har blandt andet også den rustning, som menes at have været inspirationskilde til Darth Vaders udseende.
Museet har åbent fra 10.30-21.00 (sidste indgang kl 20.30) og koster omkring 90 kr (1500 yen) at besøge.
Woodblock kursus
Hvis du går bare en smule op i japansk kunst, så er det her en ting, som du skal opleve, når du er i Tokyo. Woodblock prints er en traditionel japansk kunstart, som du har mulighed for at få et lille kendskab til. Kurset bliver kørt af en engelsk mand ved navn David. Han ved alt, hvad der er at vide omkring denne kunstform og er selv enormt dygtigt til at lave udskæringerne i træpladerne. David lærer en omkring nogle af teknikkerne bag det hele, som blanding af farver, trykteknikker og til sidst får du selvfølgelig dine billeder med hjem.
Da jeg var på kurset, kom der også et japansk TV-hold, som filmede og interviewede os, som var der. En sjov oplevelse, som gør jeg husker det lidt bedre. Og ja, hvem ved, måske har jeg været på japansk TV.
Kurset koster omkring 120 kr. (2000 yen) og kan bookes igennem linket her.
Tokyo International Forum Flea Market
Hvis du er til antikviteter, japansk kunst, billige silkekimonoer eller noget helt fjerde, så er det her nok stedet, hvor der er størst mulighed for, at du finder det. På dette marked er der så mange forskellige ting og det er meget nemt hurtigt at købe sig fattig. Markedet minder på mange måder om markeder i Danmark, jeg synes dog kvaliteten af tingende er en smule bedre. Derudover skal du også være forberedt på, at japanerne også ved, hvad deres kvalitetsprodukter er værd, så du skal være klar til at prutte om prisen.
Der er gratis adgang til markedet og det foregår fra 9-16. Normalt finder markedet sted den første og sidste søndag i måneden, men det kan dog variere. Du kan tjekke tiderne for markedet her.
Hvis du vil læse om flere gode markeder i Tokyo kan du gøre det her.
National Museet
Et besøg på et national museum er altid en god start i et land, synes jeg. Japans nationalmuseum giver et godt indblik i japansk historie og kultur. Og som så meget andet i Japan er det hele enormt flot æstetisk. Museets område og bygninger er store og man kan nemt bruge nogle timer her og kigge kunst, tøj, samuraisværd, tidsruller og meget andet.
Museet kan med god grund kombineres med et besøg i Ueno parken, som ligger lige overfor, her er der også mulighed for at besøge et tempel og ellers bare slappe af og nyde den skønne natur.
Museet har åbent fra 9-17 de fleste hverdage og søndag og fra 9-21 fredag og lørdag. Det er som regel lukket om mandagen, men nogle gange om tirsdagen i stedet, så tjek op på dette inden du besøger. Prisen for besøget er omkring 40 kr. (620 yen) som voksen og 25 kr. (410 yen) som studerende.
Meiji Shrine
Meiji Shrine blev færdiggjort i 1920, ødelagt under Anden Verdenskrig og derefter genopbygget. I dag står den som en af de flotteste helligdomme i Tokyo, hvis du spørger mig. Egentlig ikke fordi jeg synes at selve shrinen er noget særligt, derimod er de kæmpe porte og skoven, som fører dertil enormt smukke. På turen derind går man også forbi en kæmpe “væg” af tønder med fyldt med sake. Gør dig selv den tjeneste at gå igennem den del af skoven, som er af bambus den ene vej, det er så smukt et syn, med de store og høje bambustræer.
Hvis du besøger shrinen i weekenden, så er der god mulighed for, at du kan opleve et traditionelt japansk bryllup.
Det er gratis at komme ind til shrinen og området er åbent fra solopgang til solnedgang, så det kommer lidt an på årstiden. Den japanske have som ligger på vej der ind, har åbent fra 9-16 og koster 30 kr (500 yen) at besøge.
Tsukiji Fish Market
Tsukiji Fish Market er en sjov oplevelse. Det er Japans største fiskemarked og der kommer da også enormt mange besøgende, både lokale og turister. På markedet har du rig mulighed for at se alle mulige afskygninger af fisk og muslinger og også spise noget af det, på nogle af restauranterne, som ligger der.
Udover fisk er der også god mulighed for at købe snacks og smukke japanske skåle, tallerkner, kopper mm.
Åbningstiderne for markedet varierer lidt alt efter hvilken butik det er, men som regel er der åbent fra 05-14 og det er gratis at besøge.
Spis ramen
Uden at have nogen statistik på dette, så vil jeg gerne påstå, at sushi er danskernes foretrukne japanske spise. Det mener jeg er en fejl, jeg mener det bør være ramen. Den traditionelle japanske nudelsuppe er simpelthen så fantastisk – og billig.
De fleste ramenrestauranter er ganske små og alle sidder rundt om køkkenet. Oftest bestiller man i en slags hæveautomat, lige når man kommer ind af døren. Derefter giver man bestillingen til køkkenpersonalet og to minutter senere står der en kæmpe skål fyldt med duftende ramen foran en.
Første gang jeg spiste det på restaurant, synes jeg at japanerne spiste grimt, da de slubrer suppen rigtig meget. Dette hører sig dog til japanske traditioner og er en måde at fortælle, at maden er god på. Derudover skal du også være opmærksom på, at det er uhøfligt ikke at spise op. Og her er det rup og stup, som skal spises, til allersidste riskorn eller nudel.
Edo-Tokyo museet
Edo var navnet på Tokyo, før det hed Tokyo. Museet har både “real life” udstillinger, hvor man kan gå ind og se hvordan japanerne har boet i løbet af de sidste mange år, men også mindre udstillinger af vigtige historiske steder i byen.
Personligt synes jeg, det er et rigtig godt museum, som giver en, en forståelse af byen og dens udvikling i løbet af de sidste mange hundrede år.
Ligesom nationalmuseet så har Edo-museet normalt også lukket om mandagen og nogle gange om tirsdagen. Dette varierer dog, så tjek op på det inden. Prisen for at besøge er omkring 35 kr (600 yen) for voksne og omkring 30 (480 yen) for studerende.