Ting du skal opleve i Myanmar

Myanmar er landet fyldt med oplevelser. Det er landet, som gav mig lysten til at opdage, opleve verden og møde nye og anderledes kulture. Det var mit første møde med anderledes kultur uden mine forældre. Jeg var dog ikke helt på egen hånd. Jeg rejse sammen i Myanmar sammen med 23 andre unge danskere, i forbindelse med et højskoleophold med Global Contact. 
For mig er Myanmar enormt autentisk. Befolkningen er søde og velkomne overfor en. De vil rigtig gerne snakke med en på trods af deres engelskkundskaber ofte er begrænsede. Derudover er der heller ikke de store turistfælder i landet, som der er i mange andre lande. 

Nedenfor kan du læse mine anbefalinger til oplevelser i Myanmar. Anbefalinger som er tager udfra egne oplevelser, så der er også andre populære oplevelser i Myanmar, som jeg dog ikke nåede.

Bagan

Oplevelser i Myanmar - Bagan
Oplevelser i myanmar bagan

Bagan for mig er magisk! Det er altid det ord, som jeg beskriver det med. Efter at have set både Machu Picchu og Petra, som begge er blandt verdens 7. vidundere, så forstår jeg ikke at Bagan ikke også er. Området har verdens største koncentration af pagoder og templer med over 2200 af slagsen.
Der er kun en rigtig måde at udforske området. Det er ved at leje en scooter og køre rundt på veje og sandstier. gå på opdagelse og fare vild. Mange af templerne og pagoderne kan og må man klatre på og i, hvis det er muligt. 
Én ting som du skal gære imens du er her er at stå (meget) tidligt op og se solopgangen fra et tempel. Det er også her du får mulighed for at se luftballonerne over templerne.

Shwedagon Pagoden

oplevelser - Scwedagon

Scwedagon Pagoden er det helt store trækplaster i den gamle hovedstad Yangon. Det er en kæmpe guldbelagt pagode. Rundt langs pagoden er 8 dyr/væsner, som er efter ugens dage, med fredag delt i to. Hvis du finder ud af hvilken dag du er født på, så kan du hælde vand over dit dyr, for godt hæld.
Jeg vil anbefale at besøge Scwedagon omkring en time før solnedgang og så opleve solnedgangen der. På denne måde får du to forskellige oplevelser af pagoden.
Når du besøger pagoden skal du have tildækkede knæ, her vil jeg anbefale at købe en longi – en slags nederdel. Det er et “rør” af stof som bliver brugt som af både mænd og kvinder.

Yangon

Bogyoke market

Udover Scwedagon, så har Yangon også mange andre gode oplevelser at byde på. Du kan tage på Bogyke markedet, besøge Kadawgyi parken, eller tage i biografen, hvor de spiller nationalsangen inden filmen starter.
Derudover vil jeg klart anbefale at tage en togtur fra den centrale station i byen. Det er en tur rundt i og udenom byen. Her kommer du virkelig ud og ser landet rundt om byen og de store forskelligheder, som der virkelig er . 

Hpa-An

Kawgun oplevelser
Kawgun cave

Hpa-An var et af de store højdepunkter for mig og noget jeg tænker tilbage på med stor glæde. I området omkring byen er der rigtig mange grotter, som nok er det området er mest kendt for. De forskellige grotter har alle noget forskelligt at byde på. En har en hel klippeside dækket med små Buddha-skulpturer. En anden kan man gå igennem for så at komme ud til en lille sø som går under en klippesten, hvor man skal sejle under. 

Zwegabin hpa-an
Hpa An grotte

I Hpa-an har du også mulihgged for at bestige det over 800 meter høje bjerg Mount Zwegabin. På toppen ligger der et munkekloster. Det er et perfekt sted at se solnedgang fra, udover det smukke landskab. 
Derudover er der en Buddha-park med tusindevis at figure og pagoder at besøge også.

Du kan læse en mere detaljeret beskrivelse af de forskellige oplevelser, som der er i Hpa-An her.

Andre oplevelser

Hvis du rejser til Myanmar er der andre oplevelser, som jeg også synes du skal opleve. Jeg vil helt klart opfordre at du tager et spil chinlone (udtales tjind-long) med de lokale. Det er Myanmars nationalsport og er en slags fodtennis eller valleyball med fødderne. Det spilles med en lille bold som traditionelt er lavet af bambus. Hvis du går i nogle små gader i Yangon, så kan du ikke undgå at se lokale som står og jonglere med bolden og tro mig de er alle gode til det.
Generelt vil jeg anbefale dig altid at besøge templer og pagoder, der er altid god stemning og alle har noget specielt at byde på. Derudover er det ofte et rart sted bare at hænge ud, slappe af og få sig en snak med en lokal munk. 

Der er også andre populære oplevelser i Myanmar, som jeg dog ikke selv nåede at besøge… Desværre. Dette tæller bl.a. Inle Lake, hvorfra du garanteret har set billeder af fiskernes lidt anderledes måde at fiske på. U Bein Broen er også en ting som jeg ikke nåede at opleve, samt byen Mandalay nord for Bagan.