Oplevelser i Manila

Manila er normalt ikke et sted jeg vil anbefale, at man bliver ret længe. Jeg vil faktisk anbefale folk at rejse videre med det samme. Byen er larmende, beskidt og ikke særligt charmerende, hvis du spørger mig.
Det kan lyde hårdt, men jeg føler også jeg er i en position, hvor jeg kan sige de ting. I forbindelse med min første lange rejse til Asien, arbejde jeg på et børnehjem i Manila i to måneder. Så jeg kender til byen på godt og ondt.

Med det sagt, så har byen dog også nogle ting, som er værd at se. Byen og landet har en lang historie, med spansk kolonisering, frihedskampe og en vigtigt strategisk position under Anden Verdenskrig.

Så hvis du lander i Manila, som dit første stop i Asien eller bare har brug for ikke, at skulle være på farten hele tiden og vælger at tage nogle dage i Manila, så kan du nedenfor læse min guide til oplevelser i Manila.

Intramuros

Intramuros

At europæere har besat store dele af verden er ingen hemmelighed. Heller ikke på Filippinerne. De var under spansk herredømme i et par hundrede år.
Intramuros i Manila, er den gamle spanske bydel og er nok den største turistattraktion i byen. Inde i Intramuros er der bl.a. nogle forskellige museer, Manila Katedralen og Fort Santiago, hvor José Rizal sad fængslet. Ham kan du læse mere om i næste afsnit.
Her kan du uden problemer få en del timer til at gå. Du kan gå murene rundt langs det hele, kigge på gamle spanske huse og meget mere.

Rizal Park

Rizal Park er opkaldt efter frihedskæmperen José Rizal. Det er en stor park, med statuer, springvand, en kinesisk have og et museum, der hvor José Rizal blev skudt. Det er et godt sted at slappe af men stadig opleve Manila og lære lidt om landet historie.
Rizal var som skrevet en filippinsk frihedskæmper. Han kæmpede imod spanierne og forsøgte i samarbejde med andre at løsrive Filippinerne fra spaniernes kolonisering. I det lille udendørs museum, som der er, er der et monoment med skulpturer, på stedet hvor han blev skudt.

Læs også: Ting du skal opleve i Filippinerne.

Chinese Cemetery

Oplevelser i Manila

At besøge en kirkegård kan lyde underligt og det er det også lidt. Men det er også enormt fascinerende og fortæller meget om landet historie. I Filippinerne har der boet kinesere i mange hundrede år. Kirkegården blev opført, fordi de kinesere som med tiden afgik ved døden, ikke måtte blive begravet på de katolske filippinske kirkegårde, da de ikke var katolikker.
På kirkegården er der templer, monumenter fra Anden Verdens Krig og selvfølgelig gravsteder. Gravstederne er dog ikke som vi kender dem Danmark. Det er ”huse”, som er bygget ovenpå gravstederne. Langs hele den ene ydervæg er der børnegrave, hvor mange af børnene blev under ét år, nogle endda kun få dage gamle.

Tag i biografen

At tage i biografen er ikke den mest kulturelle oplevelse i verden. Men alle elsker jo en god film. I Manila er der mange forskellige biografer i de mange store shoppingcentre, som der er i byen. Så køb nogle snack og nyd en god film en aften, i stedet for bare at side på hostellet eller hotellet. Prisen er rigtig god, hvilket er et kæmpe plus.