Ting du skal opleve i Ecuador

Ecuador er et land med mange forskellige oplevelser, som du skal opleve, hvis du backpacker i Ecuador. Alt fra storbyer fyldt med landets ikke så kendte historie, bjerge og smuk natur, adrenalinfyldte oplevelser og strand med bølger og surfing. Alt dette kan du opleve uden at rejse til Galapagos øerne. 
 

Quito

walking tour quito

Hvis du besøger Ecuador, så bør du også slå et smut forbi hovedstaden Quito og bruge 2-3 dage her på at opleve byen. Byen, som nærmest ligger midt på ækvator, er et besøg værd, på grund af den store historie som byen har helt tilbage fra den spanske kolonialisering. 
Byen har mange forskellige oplevelser at byde på, som bl.a. en virkelig god free walking tour, hvor man kommer rundt og ser nogle historiske steder i byen og får en information omkring den. Derudover er der også byens meget hyggelige gamle bydel La Ronda, som bestemt også er et besøg værd. Byen har også en del andre oplevelser, som jeg kommer nærmere ind på længere nede. 

Markeder i Quito

Hvis du har læst nogle af mine anbefalinger til andre lande, så bør du vide, at jeg ELSKER at gå på markeder. Derfor er Artisan markedet i Quito et must at besøge, især hvis du godt kan lide at prutte om prisen og måske gøre et godt kup. På markedet er der mange ret dårlige ting, som man også kan købe i diverse souvenirbutikker. Men der er også nogle gode og sjove ting ind imellem. I Ecuador har de stor tradition for sølvvarer, som er ret billige. Især på herpå markedet, der kan du få mange ting til under halv pris af butikkerne inde i byen. 

Baños

Baños betyder egentligt toilet og hvorfor byen hedder dette, kan jeg ikke svarer på. Navnet ændrer ikke på, at det er et sted, som virkelig er et besøg værd, hvis du backpacker i Ecuador. Især hvis du er på jagt efter adrenalin. Der er mange muligheder for netop dette, bl.a. via bungee jump, canyoning, white water rafting, zip line og mere. Hvis du ikke er den store adrenalinjunkie, så er byen også ret hyggelig og der er mulighed for at se en række vandfald, gynge til verdens ende (som den hedder direkte oversat), besøge byens marked og ellers bare slappe af. 
I byen er der også en dansk kvinde bosat. Hun bor med sin mand og deres barn og har sammen en lille cafe, hvor der er mulighed for at købe hjemmebagte boller, smoothies og få en god lang snak. Men vær klar på at hun snakker rigtig meget. 

Vil du læse mere om, hvordan du kommer hertil fra Quito, så kan det gøres her.

Montañita

backpacker i ecuador

Montañita er den ultimative surf- og festby i Ecuador og der er fyldt med backpackere fra hele verden. Der er nærmest godt vejr fra morgen til aften hver eneste dag, hvilket giver mulighed for at ligge på stranden, få slappet af og badet i de store bølger, som kommer ind fra Stillehavet. Om eftermiddagen og i de tidlige aftentimer er stranden fyldt med surfere, lige indtil solnedgang, hvorefter barerne og diskotekterne åbner.
Der er også enkelte muligheder for at dykke i Baños, ikke fra kysten, men fra en lille by, som ligger i nærheden. Det er dog langt fra den bedste dykning jeg har oplevet, da vandet var meget grumset på grund af alger, men vi så dog en del forskellige fisk og en enkelt skildpadde. 

På byens hovedgade er der i dagstimerne nogle små shops, hvor der er mulighed for at købe billige juices. De er virkelig gode, smagsfyldte og kommer i mange forskellige varianter. Jeg kan virkelig anbefale en med maracuja (som er en stor passionsfrugt) og så banan. Derudover kan jeg virkelig anbefale det pizzaria ved navn Ezzios, de laver virkelig gode pizzaer. 

Kort sagt så er det virkelig et sted, som er værd at besøge, hvis du backpacker i Ecuador. 

Mitad Del Mundo

Verdens centrum – hvem vil ikke gerne dertil? Det bliver i hvert fald solgt som om, at det er verdens centrum, da det skulle ligge midt på ækvator. Fakta er bare, at det ikke er helt præcist. Hvilket man har fundet ud af, efter det blev bygget.
Det ændrer dog ikke på, at det er en rigtig god og hyggelig oplevelse – dog meget turistet. Inde på området er der et 30 meter højt monument, som er selve attraktionen. Udover bare at se den, er der også et chokolade museum, små shops og en lille øl butik som sælger gode hjemmebryggede øl.

For at komme hertil, så skal du med bus eller taxa til Ofelia Station og derfra med bus til La Mitad Del Mundo. Til sammen en tur som koster under 1$. Man kan også tage taxa for omkring 15$, hvis man er god til at prutte om prisen. Entréprisen er 5$ for voksne og der er åbent fra 9-18 hver dag.

Basílica del Voto Nacional

Basílica del Voto Nacional
Basílica del Voto Nacional

Endnu en ting som også er i Quito, er kirken Basílica del Voto Nacional. Denne gamle gotiske kirke er (ifølge mig) den flotteste kirke i byen. Bygningen er meget imponerende og virkelig flot udsmykket indeni. Det bedste ved at besøge kirken er, at man har mulighed for at komme op i kirkens tårne. Der er virkelig en flot udsigt over byen derfra.
Alt i alt var det en af højdepunkterne for mig, da jeg besøgte byen.

Kirken har åbent fra 9-17 mandag til fredag og 6.30-18 lørdag og søndag. Entréprisen er 2$, hvilket giver dig adgang til den fantastiske udsigt fra toppen af tornet.