Rejsefortællinger af Mihel Stanimirovic

Alle billeder i opslaget her er eget af Mihel Stanimirovic.

Mød Mihel Stanimirovic eller ”Mihel the Happy Nomad” som han kalder sig selv. Mihel er 30 år, elsker backpacking – især i Thailand.
Når han rejser, går han ofte efter naturoplevelser i form af hiking, trekking og dykning, men også kulturoplevelser. Han er uddannet kok, så gode madoplevelser er også vigtige for ham.

Hvis du synes, det lyder spændende så læs mere om Mihel og hans rejser nedenfor.

Mihel Stanimirovic.

Hvad inspirerer dig til at rejse ud i verden?

Kultur og mennesker – Jeg elsker at møde nye mindsets i forhold til det mindset vi har i Danmark.
Det, at stå op hver dag og ikke vide hvad der kommer til at ske, kan være for mig en stor glæde.
Jeg elsker at se billeder, fra steder jeg ikke har været før, det giver mig lysten til at besøge stedet og se det med mine egne øjne.
Mihel Stanimirovic rejse
Mihel Stanimirovic rejse1

Hvilket land har været det bedste at rejse i?

Helt klart Thailand og Japan. Japan var jeg kun i 3 ugers tid og nåede ikke at opleve alt det, jeg gerne ville. Men det var ret nemt at rejse rundt i Japan og meget sikkert. Japans madkultur er noget af det mest fantastiske, der findes.
Thailand har jeg besøgt syv gange og det er et land fyldt med glade mennesker. Jeg elsker thaikulturen, maden, klimaet. Det er helt klart favorit mit land. Jeg har selv trænet muay thai (thai boksning), så hele den form for træning tiltaler mig meget.
 

Hvad har du lært om dig selv ved at rejse?

Man skal ikke overtænke tingene så meget, men bare hoppe ud i det man frygter. Udlandet er ikke så farligt, som man går og tror.
Hvis du tænker positivt og er optimistisk så vil positive handlinger ske for en.
At rejse alene har lært mig, at jeg ikke er afhængig af andre mennesker for at føle mig lykkelig. Jeg har lært at være taknemmelig for det vi har hjemme i Danmark, mange mennesker har det meget værre end os.
Mihel marokko
Mihel indo

Hvad har du lært om kulturforskelle ved at rejse?

Det er intet på denne planet, som er normalt, hvad der er normalt i Thailand er helt unormalt i Danmark.
Jeg har f.eks. lært, at i Japan er respekt og disciplin en stor del af deres liv, det kunne vi godt lære lidt af i lille Danmark.
 

Hvilke råd vil du give til andre der ikke har rejst ud i verden før?

Lyt ikke til dine venner eller familie når de siger, du ikke skal rejse alene, nogle gange vil andres tanker om frygten for at rejse smitte af på dig.
Sæt dig ind i stedet du rejser, læs om det, se videoer på YouTube osv. før du tager afsted. På denne måde er du bedre forberedt på, hvilken transport, der er billigst, hvis du rejser på budget. Find ud af hvordan klimaet er i det land, du rejser til, det ville været surt at befinde sig i Indien under monsunsæsonen. Lav et budget for, hvor mange penge du højst må bruge om dagen, på den måde er du bedre forbedret. Hvis du besøger turistattraktioner så kom tidligt.. Meget tidligt.
Gør noget du normalt ikke ville gøre – f.eks. prøv yoga i Indien. Spis insekter i Thailand.
Mihel japan

Hvad er din drømmedestination?

Jeg har altid godt kunne tænke mig at komme til Kina og besøge Shaolin Munkene. Måske bruge nogle måneder hos dem, træne og leve som dem.
Ellers så er Japan et sted, som jeg gerne vil bruge mere tid på at rejse rundt i.
 

Hvilke tre ting kan du ikke undvære på din rejse?

Uha! Den første er ret åbenlys – min telefon. Den er en livesafer. Det meget nemmere at rejse nu end det var for 20 år siden. Internettet er næsten tilgængeligt i hele verden og det kan rede dig ud af mange situationer.
Nummer to ville nok være mit Gopro kamera, da jeg er YouTube vlogger og elsker at vise verden og de steder jeg besøger. At få folk til at se det jeg ser på mine ture, betyder meget for mig.
Nummer tre er mine trekking sko. Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at have det rigtige fodtøj på når man rejser. Jeg går i gennemsnit 10-15 km om dagen så jeg er dybt taknemmelig for mine sko.
 

Hvor kan man følge dig på din næste rejse?

Facebook: Mihel the happy nomad

Instagram: Mihel the happy nomad

Youtube: Mihel the happy nomad

 
Mihel Stanimirovic rejsefortællinger

Dine rejsefortællinger

Vil du dele dine rejsefortællinger her på Rygsækrejser? Så brug #rygsækrejserdk på dine rejsebilleder på Instagram, så har du mulighed for at blive den næste til at dele dine personlige rejsefortællinger. 

Læs andre rejsefortællinger

Emma Helene Hansen – om bl.a. Iran og Australien 

Kristian Botoft Kvist – om at gå fra Danmark til Spanien og meget mere.

Simone Basse – om Nordkorea, Australien, Antarktis og Den Trassibiriske Jernbane

Nanna Spandet Poulsen om frihed rejser giver.

Nordombord – om Indonesien, kør-selv-ferie og et digitalt nomade liv.

Heidi Manøe – Om Indonesien, Sydney og hvad man kan læse om sig selv ved at rejse.

Backpacking The World – Om Filippinerne og hvorfor de ikke passer ind i et 8-16 job.