Oplevelser i Manchester

Der er mange muligheder for gode oplevelser i Manchester. Byen er nok mest kendt for sine to store fodboldklubber – Manchester United og Manchester City. De er trækplaster for langt størstedelen af de turister, som kommer til byen – mig selv inklusiv. Selvom de to fodboldklubber er i fokus (også i dette indlæg), så har byen mange andre hyggelige oplevelser, som du kan opleve, når du alligevel er i byen. 

Se Fodbold

Oplevelser i manchester

Fodbold. Jeg har allerede nævnt det. Byen har to af Englands, hvis ikke verdens, største fodboldklubber. Jeg har personligt selv været i Manchester tre gange, alle tre gange med fodbold som hovedformål. Personligt holder jeg med Manchester United, men uanset om du er til den røde eller blå del af Manchester, så er fodbold altid en god oplevelse i byen.

Hvis du skal se fodbold i byen, så vil jeg klart anbefale at komme til stadion i god tid. Hele Trafford bydelen, hvor Old Trafford ligger bliver forvandlet med madboder, merchandiseshops og god stemning. Så for at få den fulde oplevelse bør du komme i god tid.  

Hvis du vil købe billetter til kampe i byen, kan det bl.a. gøre her. Der er mange forskellige udbydere, men jeg har tidligere købt her igennem og kan godt anbefale det. 

Læs også: Oplevelser i London.

Rundvisning på fodboldstation

På dage hvor der ikke er fodbold, vil jeg klart anbefale, at tage på en stationrundvisning. På Old Trafford starter denne rundvisning med en tur på klubbens museum, hvor man kan lære om klubben historie, se trøjer, støvler mm. fra nogle af klubbens største spillere og meget, meget mere. Derefter får man en rundvisning på “Drømmenes Teater“, hvor man bliver taget ind i spillernes omklædningsrum, helt tæt på banen og får lov til at gå rundt på tribunerne, hvor man virkelig kan føle sig lille. Det er helt klart en af de bedste oplevelser i Manchester.

Chinatown

Manchester har en lille Chinatown central i byen. Hvis du har oplevet Chinatown i London og forventer det samme, vil du blive skuffet. Den i Manchester er slet ikke af samme størrelse, men den giver samme følelse og har en god stemning. Derudover er der gode muligheder for at få noget god asiatisk mad.

Pubs

Oplevelser i manchester by

Man har ikke rigtig været i England, hvis man ikke har drukket en pint på en pub. Manchester har som alle andre byer i England en masse forskellige pubs, hvor der også er mulighed for at spise på de fleste af dem. Start eller slut kampdagen med en øl sammen med de lokale og oplev rigtig britisk kultur og stemning. 

Manchester Katedral

Manchester Katedral ligger central i byen, tæt på byens gågader. Det er virkelig en oplevelse, jeg kan anbefale. Katedralen stammer helt tilbage fra 1400-tallet og er siden blev udbygget af flere omgange. Den er bygget i gotisk stil, hvilket virkelig er med til at sætte en stemning, fra det øjeblik man ser den. Inde i katedralen er der en række “rum” med fortællinger omkring kirkens historie og derudover er den rigtig flot udsmykket.

Julemarked

Det var ret tilfældigt, at jeg oplevelede byens julemarked. Jeg var i byen omkring december for at se en fodboldkamp og fandt så ud af, at de har et julemarked, som minder meget om tyske julemarkeder – rigtig hyggeligt. Markedet er spredt udover den centrale del af byen og du har mulighed for at købe julepynt, engelske julesnacks og komme i julestemning. 

Andre oplevelser i Manchester?

Har du andre oplevelser i Manchester, som du mener at man bør opleve, så skriv dem nedenfor i kommentarfeltet. 

Skriv et svar