Oplevelser i Karakol

I forhold til sin størrelse så er der mange gode oplevelser i Karakol. Med gode oplevelser kommer også “mange” turister. Antallet af turister er selvfølgelig ingenting i forholdt til de fleste steder i Europa, Sydøstasien osv. Men i forhold til byens størrelse og antallet af turister man ellers møder i landet, så er der en del. 
Folk kommer oftest hertil for de mange naturoplevelser, som er omkring byen. Mange tager især hertil for at vandre i de omkringliggende bjerge, som man kan se i baggrunden af byen uanset, hvor man går. Jeg var dog ikke ude at vandre omkring Karakol, men oplevede nogle andre gode ting, som du kan læse mere om.

Gratis walking tour

Transport i kirgisistan oplevelser i karakol

Jeg ELSKER walking tours i byer, hvor jeg ikke har været før. Det giver altid et godt overblik over byen og dens historie. Det var især noget, jeg benyttede meget i Sydamerika, da jeg rejse der.
Den gratis walking tour i Karakol er dog lidt anderledes i forholdt til dem jeg har været på i Sydamerika, hvor man bliver guidet af en person. I Karakol foregår det hele via appen izi.TRAVEL, som har walking tours til mange byer verden over. Dette gør det til en app, du kan bruge uanset, hvor du rejser til.

Turen tager en forbi nogle af byens gamle huse, hvor prominente folk fra byen har boet, man kommer forbi byen gamle trækirke, som er den ældste ortodokse kirke i hele Kirgisistan. Derudover tager turen også en igennem parker og forbi byens universitet.  

Karakol Café

Mad er noget af det vigtigste når man rejser, synes jeg. Den lille, hyggelige familiedrevne café har et godt udvalg af forskellige retter, kager og drikkevarer. Især deres pasta med svampe er god (spiste ikke andre retter der). På caféen er der både mulighed for at sidde inde og ude, derudover er der mulighed for at spille en nogle forskellige spil eller bruge caféens internet til at bestille visa til Tadsjikistan eller andre ting, som skal ordnes på computeren.

Karakol Bazaar

karakol bazaar

Karakol Bazaar er ingenting sammenlignet med Osh Bazaar i Bisjkek, som er en af de største bazaarer i hele Centralasien. Uanset hvad så er Karakol Bazaar hyggelig og en rigtig god oplevelse. Min kæreste og jeg gik rundt der i omkring to timer og mødte kun to andre turister, så det er en rigtig god måde at komme ud og møde de lokale også. 
På markedet kan du næsten købe alt, så hvis du lige står og mangler noget, så kan du være heldig at finde det der. Markedet har et godt udvalg af forskellige frugter, grøntsager og nødder, hvilket altid er godt at have i Centralasien, til de lange køreture mellem byerne. 

Læs også: Transport i Kirgisistan

Fat Cat Café

I Karakol er der kun to restauranter/caféer som er værd at nævne. Den første har jeg nævnt, så nu er vi kommet til den anden. Fat Cat Café drives af en lokal dame og store dele af overskuddet går til at hjælpe lokale familier, kvinder og lokalsamfund i og omkring byen, så det alene er en grund til at spise her. Udover alle de gode tiltag, så laver caféen også de bedste kager, du kommer til at få i hele landet. De er virkelig gode! Udover kagerne så er de resterende mad- og drikkevarer på menuen også rigtig gode. 

Ligesom på Karakol Café kan bruge deres internet kvit og frit. Det kan være rigtig godt at benytte sig af, da man også kan spørge om hjælp til forskellige ting, fordi ejeren af caféen snakker rigtig godt engelsk og er meget hjælpsom. 

Hvis du vil læse mere om caféen og den initiativer for at hjælpe de dårligt stillede i byen, så kan du gøre det her.

Fairytale Canyon 

fairytale canyon kirgisistan karakol
oplevelser i karakol fairytale canyon

Fairytale Canyon er den bedste oplevelse i Karakol og en af de bedste i hele landet. Dette smukke naturområde ligger dog ikke i selve Karakol by, men cirka en times kørsel derfra. På den korte køretur ændrer landskabet sig helt enormt meget. Det ændrer sig så meget, at man lige så godt kunne have besøgt tre forskellige lande, så selve køreturen er en oplevelse i sig selv. Det er virkelig smukt! Sådan er det de fleste steder i landet og generelt i Centralasien. 

Hvis du vil læse mere omkring Fairytale Canyons historie og andre oplevelser i Kirgisistan, så kan du gøre det her.

Issyk-Kul Brand Souvenir Shop

Vi køber alle en eller anden form for souvenir hjem fra vores rejser, om det er til en selv, til familie eller til venner. Om det er en stor ting eller en lille ting, en dyr ting eller en billig ting, så gør vi det alle, hver gang vi er afsted – især til fjerne lande. 

Denne lille butik er en rigtig god souvenir shop. Alle produkterne i butikken er håndlavede og lokalt producerede af lokale kvinder. Organisationen bag butikken sørger for at kvinderne, får en uddannelse og får en fair løn. I butikken kan man købe alt fra små filtdyr, naturlige sæber, traditionelle kirgisiske hatte, tøj og meget mere. 

Andre oplevelser i Karakol

Jeg har allerede været inde på, at der er rigtig gode muligheder for naturoplevelser i det omkringliggende område – både hiking og trekking. Jeg nåede dog ikke disse to ting, da jeg kun havde en håndfuld dage til oplevelser i Karakol, hvilket desværre ikke var nok til, at komme ud i naturen. Men skal jeg nogensinde tilbage til Kirgisistan og Karakol, så er det helt sikkert noget, som jeg skal opleve. 

Tæt på Karakol ligger søen Issyk-Kul, som er verdens andenstørste saltvandssø og den tiende største sø i verden mål på volumen. På søen kan man komme ud at sejle og få en hyggelig dag.

Sidst men ikke mindst, så er der muligheden for at opleve nomadefolk på tæt hold. Man kan bl.a. komme ud og bo i yurts og prøve at leve nogle dage som “nomade”. 
En del af det traditionelle nomadeliv gik ud på jagt. Og specielt jagt via ørne. Denne ørnejagtstræning kan man komme ud at opleve på tæt hold, hvilket min kæreste og jeg var. Dette er dog noget, som jeg efterfølgende har fortrudt. Inden oplevelsen havde jeg gjort mig mange overvejelser omkring oplevelsen. Alle steder vi læste, om det virkede det som om, at alt var fint. På dagen var det dog ikke noget, som jeg kunne stå indenfor. Ørnen med to metervingefang blev slæbt ind i en lille bil sammen med fem personer, hvilket jeg ikke synes er okay. Så det er ikke en oplevelse, som jeg vil anbefale andre. 

oplevelser i karakol..
oplevelser i kirgisistan