Kom lettest rundt i Peru

Transport i Peru er ret ligetil, da der er enormt mange rejsende i landet. Uden at have noget belæg for det, så tror jeg, Peru er det land i Sydamerika, hvor der kommer flest backpackere. Landet er fyldt med backpackere og andre rejsende fra hele verden. Da Peru er et land, hvor man oftest rejser rundt og ikke bare er i en by. Derfor er landet også vandt til, at de mange rejsende skal transporteres på den ene eller anden måde. 
Dette gør, at landet har nogle gode muligheder for at komme rundt. Infrastukturen i landet er på ingen måde optimal og man kan oftest ende med at bruge lang tid i enten taxa eller bus, men det er enormt simpelt at komme fra A til B uanset længden på strækningen.
Nedenfor kan du læse omkring de transportmidler, som jeg vil anbefale at bruge og hvilke strækninger jeg vil anbefale dem på.

Machu picchu

 

Fly

Der er som sådan kun én rute, hvor jeg mener, det er okay at flyve indenrigs i Peru. Det er fra Lima til Cusco eller vice versa. På kortet ser denne tur ikke særligt lang ud, men da den direkte rute går igennem Andes Bjergene, så er det en tur, som vil tage omkring et døgn med bus på de Peruvianske veje, hvor alt går langsomt. Denne tur kan derfor godt betale sig at flyve at flere grunde – penge, tid på transport og så giver den mere tid til oplevelser. Der er dog lige klimaet, men det er jo noget, man skal opveje med en selv.

Bus

Bus er den klar letteste og bedste måde at komme rundt i Peru. Det store busselskab Cruz Del Sur har ruter til og fra alle de byer i landet, hvor der er gode oplevelser. Busserne er enormt gode, har massere plads, mad inkluderet i prisen (på længere ruter), sikkerheden er i top og så er de generelt meget behagelige at rejse med. Derudover kan man nemt booke ruterne online og bestemme store dele af måltidet eller måltiderne. Du kan booke via deres hjemmeside her
Der er også andre busselskaber, som opererer i landet og har ruter mellem byerne, men Cruz Del Sur er klart det mest populære og behagelige at rejse med.

Et godt tip er at tage bussen om natten. På denne måde sparer du penge på en overnatning. Penge som du kan bruge på oplevelser eller mad i stedet. 

Taxa/Uber

Taxa vil jeg kun anbefale i de store byer. I nogle lande kan det betale sig at tage taxa i mellem byer, men bestemt ikke i Peru, og generelt ikke i Sydamerika. De er dog gode, når du skal fra A til B, da du kommer relativt hurtigt frem. Du skal dog sørge for at aftale en pris inden, hvis der ikke er taxameter. Så undgår du at betale overpris. 
Uber findes også i Peru, jeg brugte det dog kun i Lima, for at komme til lufthavnen, så om det også fungerer i andre byer, skal jeg være usagt. Jeg kan dog ikke forestille mig andet.