Kom bedst rundt i Filippinerne

Filippinerne er et land, hvor der ofte er flere muligheder for at komme fra a til b, alt efter økonomi og tid. Asian-time lever i bedste velgående i Filippinerne, så du skal på forhånd være forberedt på, at ting godt kan tage tid og nogle steder kører man først når der er fyldt op.

Nedenfor kan du læse mine anbefalinger til, hvordan du kommer lettest rundt i Filippinerne.

Kom bedst rundt i Filippinerne

Jeepney

Jeepneys er en sjov og meget billig måde at komme rundt på. Det er gamle amerikanske militær Jeeps, som er blevet ombygget og nu bliver brugt som offentlig transport – en slags busser.
I Manila koster det som regel 8 pesos (omkirng en kr.) at komme med uanset hvor langt man skal. Mellem mindre byer koster det ofte mere. Skal du med jeepney i Manila, skal du dog passe lidt på. Ikke på grund af sikkerheden, men på grund af ruterne. De er nærmest umulige at finde rundt i og hvis man spørger lokale, er de nogle gange bange for at skuffe en, så de siger bare ja.
Hvis man sidder bagi jeepneyen, så afleverer man bare pengene til sidemanden, som så sender dem videre indtil chaufføren får dem, og så kommer der byttepenge tilbage.
Når man skal af, så skal man sige ”para”, hvis chaufføren ikke hører det, så er der med garanti nok nogle lokale, som nok skal gentage det.

Bus

Skal du rejse rundt på hovedøen Luzon, er busser nok det nemmeste.  Der er både offenlige busser, hvor du bare møder op og køber billet og så er der private selskaber, hvor du skal bestille i forvejen. Du kan komme med busser rigtig mange steder, både syd, nord og øst for Manila, hvis du rejser derfra.

Båd

Da Filippierne er et land, som består af mere end 7000 forskellige øer, i mange forskellige størrelser, så kan du ikke undgå, at skulle rejse med båd blandt noget af dem. Det er simpelt, sjovt og behageligt. Nogle steder er det organiseret, med faste rejsetidspunkter nærmest som fly- eller busterminaler. Hvor andre steder møder du bare op og bliver sejlet til din destination.

Fly

Som sagt består landet af mere end 7000 øer og det er ikke muligt at sejle til alle. I hvert fald ikke, hvis man gerne vil frem på under et døgn. Så her er det muligt at tage fly. Du kan ofte komme rundt relativt billigt til under 200 kr. en vej. Men du skal dog være forberedt, indenrigsflyvningerne i landet er ofte forsinkede.

Skriv et svar