Dykning i Filippinerne

Dykning i Filippinerne er noget af det flotteste dykning i hele verden. Jeg har selv dykket i bl.a. Colombia, Ecuador, Costa Rica, Jordan, Thailand og Filippinerne. Og blandt de steder, så er dykningen i Filippierne det flotteste jeg har oplevet. Det var her, der var flest koraller, det rigeste dyreliv og også her jeg så min første skildpadde. 
I Filippinerne dykkede jeg to forskellige steder – El Nido på øen Palawan og Puerto Galera på øen Mindoro. Nedenfor kan du læse mine anbefalinger og oplevelser derfra.

solcreme i havet koraller
dykning i filippinerne

Dykning i El Nido, Palawan

El Nido er lidt af et paradis for backpackere. Der er en rigtig chill vibe, gode naturskønne oplevelser og så er der rigtig god dykning – den bedste dykning i Filippinerne, i hvert fald af hvad jeg oplevede. Jeg dykkede ved det dykkercenter, som hedder Palawan Divers. De var enormt profesionelle hele vejen igennem og fik tre dyk for omkring 1000 kr, hvilket må siges at være en god pris. 
Det er en heldagstur, man kommer på. Dykningen foregår fra en af de velkendte banka både og undervejs gøres der stop på en af de mange små øer omkring El Nido, hvor der er frokostpause med en masse rigtig lækker mad. 

Alle billederne her i indlægget er fra El Nido. Da jeg dykkede der, havde Palawan Divers to undervandsfotografer tilkoblet, som tog en masse billeder, imens man dykkede. Efterfølgende har man så mulighed for at købe omkring 20 billeder fra dykkerturen med en selv og de ting man så undervejs for omkring 200 kr. Jeg ved dog ikke, om de stadig har de to undervandsfotografer ansat.

Læs også: Fem oplevelser i El Nido

solcreme bæredygtig
solcreme i havet dykning
dykning i filippinerne skildpadde

Dykning på Mindoro

Mindoro var det første sted i Filippinerne, hvor jeg dykkede. Jeg dykkede ved byen Puerto Princesa. Her dykkede jeg ved dykkercentret Capt’n Gregg’s, hvor der også er restaurant og hotel/hostel. Da jeg dykkede der, havde de en dansk dykkerinstruktør ved navn Mads, hvilket gør det hele lidt sjovere og nemmere. Jeg ved dog ikke, om han stadig er instruktør der. 
Selve dykningen ved Peurto Princesa er rigtig god. Man skal ikke mere end 50 meter ud fra øen, før man begynder at opleve koraller og fisk. Lidt længere ude ligger der et lille skibsvrag, som man kan dykke omkring og ind i. En kort sejltur ude er der også mulighed for strømdyk og andre gode dyk med mange farverige koraller og et rigt dyreliv, som bare gør det hele lidt sjovere.

dykning solcreme

Læs mere om dykning i Filippinerne

Der er rigtig mange andre steder på Filippinerne, hvor man kan dykke. Bl.a. Malapascua, hvor der er god mulighed for at dykke med thresher sharks, som er kendt for deres lange haler. Eller Moalboal, hvor der er et stort dyreliv.

Vil du opleve den helt store tur, så kan du tage på tur til naturparken omkring Tubbataha Reef. Det er dog en tur på flere dage, da det ligger langt fra land. Vil du læse mere omkring Tubbataha Reef, så kan du gøre det her.

Hvis du vil læse noget mere generelt omkring dykning i Filippinerne, så kan det gøre her.

solcreme i havet fisk

Skriv et svar