Derfor er Tokyo så speciel

Tokyo og Japan generelt er meget specielt i forholdt til mange andre steder på jorden. På mange måder er det genkendeligt og på mange måder noget helt andet, som er svært at forklare til folk, som ikke har været der. 
Nogle generelle ting som gør byen så speciel, er de store kontraster man oplever, blandt andet i de mange møder imellem det traditionelle og det futuristiske. Mødet mellem den hektiske storby, den stille befolkning og de rolige, idylliske parker. Derudover er der byens lange og spændende historie, den fantastiske mad, den offentlige transport, som altid kører til tiden, underlige oplevelser og jeg kunne blive ved.

Nedenfor vil jeg uddybe nogle af tingene nærmere. Vil du læse mere omkring gode oplevelser i Tokyo, så kan du gøre det her.

Derfor er tokyo så speciel

Traditionelt vs. futuristisk

Japan er et land med en lang og spændende historie. En historie man kan lære meget om på diverse museer rundt omkring i byen. Det er også en by, som på mange måder virker som fremtiden. Det her er nok det, som inspirerer mig mest ved Tokyo. Hvordan de har fået det til at fungere så godt ved jeg ikke, men det fungerer bare. Dette er dog også med til at gøre Tokyo så speciel, som byen er.
Man skal i bruge ret mange timer i Tokyo for både at have set noget af det traditionelle Japan, i form af templer, huse og piger i kimonoer. På samme tid skal man heller ikke bruge mange timer før man har set noget som ligner fremtiden eller noget fra en anden planet, som f.eks. de futuristiske neonfarvede popkulturinspirerede skilte og bygninger, som pryder bl.a. Ueno og Shinjuku. Skilte og bygninger som er meget langt fra den klassiske meget minimalistiske japanske designstil. Men som på samme tid minder mig så meget om Japan.

Tokyo gade
Tokyo så speciel neon

Trasport

Noget de fleste med garanti har hørt om, er de japanske lyntog, som ALTID kører til tiden. Alle som har været i Japan eller bare Tokyo, kan bekræfte at toge og metroer altid kører til tiden, lige på sekundet. Det er meget imponerende! Tænkt hvis det fungerede sådan alle andre steder også. Dette er en ting, som virkelig gør Tokyo og Japan til noget helt specielt.

Det er nemt at transportere sig selv rundt i Tokyo på gåben, hvilket mange gør. Et sted hvor mange går er det store lyskryds i Shibuya, som er bedre kendt som Shibuya Crossing. Det er helt vildt at se oppefra eller lidt på afstand. Der ligger (selvfølgelig) en Starbucks lige ud til lyskrydset, hvor man kan se det oppefra. Det er virkelig også en vildt følelse at gå imellem så mange mennesker. 
På samme tid giver det også en ret god fornemmelse for, hvor mange turister, der er i Tokyo, da man ser virkelig mange mennesker, som går og filmer det med deres telefon eller kamera. Lyskrydset er også med i flere film, blandt andet “Tokyo Drift”.

Tokyo tilbyder også en lidt alternativ transportoplevelse. Man kan nemlig i bedste Mario Cart stil køre på gocart rundt i byen, iført kostumer fra spillet. Jeg har ikke selv prøvet det, men så det flere gange, når jeg gik rundt i byen. Det er så skørt og japansk på samme tid og derfor også med til at gøre Tokyo så speciel. 

Shibuya crossing tokyo
mario cart tokyo så speciel

Ro vs. kaos

Tokyo er en kæmpe by med enormt mange indbyggere og turister. Men på det store areal er der også en masse parker og små gader, hvor der nærmest ikke går andre end en selv. Derfor er der ikke langt mellem kaos, som du f.eks. finder i Shinjuku Station, hvor der dagligt kommer over 3,5 millioner mennesker igennem og roen i de smukke parker og små sidegader. Jeg vil anbefale at man oplever begge ting, da det giver den fulde oplevelse af byen.
Det står for mig også som en del af den japanske kultur, at der hele tiden sker noget, men samtidig er en enorm kontrol og ro over alt, hvad der foregår. 

food street tokyo

Skriv et svar