Bedste museer i London

Der er et hav af store og små museer i London. Uanset hvilken interesse du har, kan du nærmest finde et museum for det. Rigtig mange af museerne er rigtig gode og har en masse oplevelser at tilbyde. 

Fælles for mange museer i London er, at de er statsejede, hvilket ofte betyder, at der er gratis adgang for alle interesserede. Dette synes jeg personligt er enormt fedt, da man som turist kan få en masse gode oplevelser helt gratis. 

National Gallary

Museer i London national gallery

National Gallery ligger lige ved Trafalqar Square, hvorfra man kan se Big Ben i baggrunden. Udover at være i gåafstand fra Big Ben og London Eye, så er museet også i gåafstand fra Buckingham Palace. Så på mange måder ligger National Gallery lige i midten af London. 

Museet er et klassisk kunst museum med kunst fra 14-1900 tallet. Det er proppet med over 2300 forskellige mallerier, fra kunstnere som Monet, Van Gogh, Leonardo da Vinci og mange, mange andre store kunstnere. 

Det er gratis at besøge museet. Det har åbent fra 10-18 hver dag, med undtagelse af fredag, hvor det har åbent fra 10-21. Kommer du med London Tube, så skal du stå af ved Charing Cross Station.

Læs også: Bedste markeder i London

Museum Of London

Museum Of London er et af de bedste museer i London, ifølge mig. Museet tager dig på en visuel rejse fra stenalderen til romertiden, videre helt frem til den pulserende storby, som byen er i dag og alt imellem. Mange steder er det 1-1 bygninger og rum man går rundt i, dette i samspil med forskellige lyde og dufte tager en tilbage i tiden og gør det mere autentisk.

Museet er gratis at besøge og har åbent alle ugens dage fra 10-18. Hvis du tager London Tube så er det kun en fem minutters gåtur fra både Barbican- og St. Paul’s Station.

Tate Modern

Tate Modern er et af mine favorit museer i London. Museet er et moderne kunstmuseum og meget inspirerende for en designinteresseret, som mig selv. 
Mange kender måske ikke museet, men mit bud er, at de fleste kender broen, som er ude foran. Den er nemlig med i Harry Potter og Havlblodsprinsen, hvor den bliver ødelagt. Udover at være et fantastisk museum, så er selve bygningen, som museet ligger i noget for sig. Selve bygningen er et strømværk og har et enormt stort åbent rum inde i midten, hvor man føler sig helt lille.

Museet er gratis at besøge og har åbent fra 10-18 søndag-torsdag og 10-22 fredag og lørdag. Det tætteste metrostationer er Blackfriars og Southwark.

Natural History Museum

Museer i London

Nation History Museum er, ifølge mig, også et af de bedste museer i London. De første man bliver mødt af når man kommer ind, er et kæmpe dinosaurer skelet, hvilket er røv sejt! Derudover hænger et kæmpe hvalskelet i midten af det hele når man kommer ind. Museet er ret stort og det er nemt at farer vild i de mange spændende rum.  
Udover en masse spændende indhold, så er bygningen en af de flotteste victorianske bygninger i byen, både udenpå og indeni. 

Museet har åbent 10-17.50 hver dag og er gratis at besøge. Tager du Tuben, så er South Kensington lige rundt om hjørnet. 

Lige nu har museet en række forskellige virtuelle ture, som jeg synes, man bør tjekke ud. De kan findes her.

Churchill War Rooms

Churchill War Rooms er et underjordisk museum i Winston Churchills bunker fra Anden Verdenskrig. Museet har video, aviser og andre historiske publikationer fra krigen. Derudover har museet også bevaret mange af de gamle kontorer, køkkener og soveværelser fra krigstiden, hvilket virkelig tager en tilbage i tiden. 
Jeg synes bestemt, museet er et besøg værd, da de giver et godt indblik i tiden under Anden Verdenskrig og de store beslutninger, som blev taget i netop disse rum. 

Churchill War Rooms er det eneste museum på min liste som koster penge at besøge. Museum koster 11,5 pund for børn og 23 pund for voksne. Det er dog muligt at booke online, hvor man får 10% rabat. Det kan gøre her. Museet har åbent hver dag fra 9.30-18. Tager du Tuben, så skal du stå af ved Westminster Station, så er museet kun en kort gåtur derfra. 

British Museum

British museum er lidt af en museums klassiker i London. Museet har alverdens ting fra hele verden. Alt fra græske skulpturer til ægyptiske mumier og meget meget mere. Det er et kæmpe stort museum og for mig var det helt umuligt at finde rundt til sidst. Der er så mange ting på museet, at man ikke helt kan overskue at se det hele, med mindre man er meget, meget museums interesseret. 
Hvis ikke de ting som er på museet fanger en, så er museet et besøg værd bare på grund af bygningen – igen ligger museet i en virkelig flot bygning.

Museet er gratis at besøge for alle aldersgrupper og har åbent fra 10-17.30 alle dage undtagen fredag, hvor det har åbent fra 10-20,30. De nærmeste metrostationer er Tottenham Court Road, Holborn og Russell Square.

 

Skriv et svar