Bedste markeder i London

London er en by fyldt med mange forskelige markeder, både store og små, som alle har noget forskelligt at byde på i forholdt til ting, som de sælger og menneskerne, som kommer der. Men hvornår er et market så et af de bedste markeder i Europas største by? De bedste markeder i London er ikke nødvendigvis de største eller mest kendte.
Ens for alle mine anbefalinger er, at der sælges mad på alle markederne. For hvad er et godt marked uden muligheden for at spise der? De har også alle det tilfælles, at man virkelig bliver fanget af stemningen der, de er enormt hyggelige og kan bruge timevis der.
 

Brick Lane Market

brick lane market markeder

Lad os starte med det bedste først. Brick Lane er mit yndlings marked i London. Det er så hyggeligt et marked!
På markedet kan du finde alle mulige forskellige slags antikviteter, vintage tøj, utrolig lækker mad, upcomming designere, forskellige musikere og meget mere. 
Hele Brick Lane området er derudover også et gademuseum af fantastisk streetart. Du kan finde kunst på alle tænkelige flader, både billedlig- og skulpturstreetart. Udover at markedet er fyldt med disse ting, så er der også en lang række butikker, caféer og restauranter, som har åben dagligt. Brick Lane Vintage Market er en af de butikker, som har åben hver dag. Så hvis du er til vintage tøj, så er det virkelig noget, som jeg kan anbefale at tjekke ud. 

Markedet har åbent hver søndag fra 10-17. Få dele af markedet har dog også åbent både fredag og lørdag. Hvis du vil være helt sikker på åbningstiderne, så kan du finde dem her. For at komme til markedet skal du med tuben til Aldgate East Station, ellers kan du også stå af ved Liverpool Street Station, som er en kort gåtur derfra.

Læs også: Gratis oplevelser i London

Borough Market

Borough market
oliven london

Borough Market er et af Londons ældste markeder, det kan dateres helt tilbage til middelalderen. Nærmest så snart at man går ind på markedet, begynder ens mund at løbe i vand på grund af al den lækre mad. Du kan købe alt hvad hjertet begærer, alt fra færdigretter til grøntsager, ost, brød, snacks, friskpresset juice og meget mere. 

Markedet har åbent mandag til torsdag fra 10-17, fredag fra 10-18, lørdag fra 08-17 og søndag er der lukket. For at komme hertil skal du af ved London Bridge eller Southwark Station med tuben.

Portobello Road Market

Portobello Road Market er et af de mest kendte markeder i London, i hvert fald hvis du har set filmen Notting Hill. På markedet har du mulighed for at finde alverdens antikviteter og vintagetøj ved de over 1000 boder, som der er. Alle de boder er med til at gøre markedet til verdens største antikvitetsmarked.

Markedet har åbent mandag-onsdag fra 9-18, torsdag fra 9-13 og fredag-lørdag fra 9-19. Det er dog kun fredag og lørdag, hvor det er muligt at opleve den gode stemning, hvor der pruttes om priserne, da det er de eneste dage, hvor der er antikviteter. De andre dage er der mulighed for at købe mad og tøj.
For at komme til markedet skal du tage tuben til enten Ladbroke Grove eller Notting Hill Station, hvorfra det er en kort gåtur. 

 

Camden Lock Market

bedste markeder i london camden
bedste markeder i london - camden lock

Lige så snart man træder ud af undergrundsbanen og ud på hovedgaden Camden High Street, så står man midt i en af de mest farverige gader, som jeg i mit liv har set. Bygninger er dekoreret med sko, drager, elefanter og andre helt vilde ting, som stikker ud af væggene.
Går du lidt længere ned af vejen til broen, hvor der står Camden Lock på, så kommer du lige til markedet. Personligt synes jeg dog at en del af butikkerne bærer præg af, at der kommer mange turister på markedet, da det er mange af de samme souveniragtige ting, som man kan købe der. På det store marked er der dog også en masse forskellige småbutikker, hvor du har mulighed for at finde noget sjovt. 
Selvom markedet er meget turistet, så synes jeg dog stadig, at det er et besøg værd på grund af den gode stemning, som der er. Der er virkelig plads til alle slags mennesker på markedet og i Camden området generelt, hvilket er meget befriende. Og så er der nogle enormt gode madboder på markedet.   

For at besøge markedet skal du med tuben til Camden Town Station. Der er ikke nogle officielle åbningstider for markedet. Det har ifølge deres hjemmeside åbent hver dag fra 10 til sent, hvad det så end betyder.

Læs også: Bedste museer i London

Old Spitalfields Market

Størstedelen af Portobello Road Market er overdækket, hvilket gør, at man kan besøge markedet uanset vejr. På markedet finder du hovedageligt specialbutikker, som sælger alt mellem himmel og jord, men der ligger også enkelte store kædebutikker. På markedet kan du selvfølgelig også købe enormt lækker mad i de mange caféer og restauranter, som der er.
Markedet ligger kun et stenkast fra Brick Lane Market, hvilket gør, at man virkelig nemt kan gøre dagen til en “markedsdag” og besøge begge de hyggelige markeder. 

For at besøge markedet skal du tage tuben til Liverpool Street Station, hvorfra der kun er en meget kort gåtur. Markedets generelle åbningerstider er 10-20 mandag til fredag, 10-18 om lørdagen og 10-17 om søndagen. Det kan dog variere alt efter om det er butik eller spisested, så tjek op på det på markedets hjemmeside her.

Brixton Market

Brixton Market er måske det mindst kendte af markederne på listen. Men måske også det mest personlige og med garanti det mindst turistede.
Jeg husker tydeligt da jeg besøgte markedet. Lige da jeg kom op fra undergrundsbanen stod der to mænd, som spillede på calypso trommer og så var stemningen for markedet ligesom sat. Dagen, hvor jeg besøgte markedet, var det retro og vintage marked, hvor der er alverdens antikviteter i de små, hyggelige gader. Derudover er der også en lang række frugt og grønt boder samt andre madvarer. 

Markedet varierer i om det er bagagerumsmarked, designers market, retro og vintage marked osv. og har derfor forskellige åbningstid. Du kan tjekke hvornår de forskellige markeder er og deres åbningstider her. Når du besøger markedet, skal du af ved Brixton Station. 

Brixton market

Andre gode markeder i London?

Er der andre gode markeder i London, som jeg ikke har nævnt? Så er du meget velkommen til at smide dem i en kommentar nedenfor.

Skriv et svar