Bedste madoplevelser i Amman

Amman har mange gode madoplevelser at byde på. Alt fra små falafel shops, til pimpede isbutikker og til hyggelige caféer og restauranter.

En ting man hurtigt bider mærke i på menukortet, er at det (de fleste steder) ikke er muligt at købe alkohol. Derimod har man på fleste caféer og restauranter mulighed for at købe en vandpibe, som man får hen til bordet. Det er noget alle de lokale gør, så klart også noget jeg vil anbefale, at man prøver.

Nedenfor er mine guide til de bedste madoplevelser i Amman, som jeg besøgte.

Morgenmad
Morgenmaden som vi fik på Jordan Tower Hostel i Amman

Al Quds Falafel

Al Quds er en lille falafel shop, som ligger på Rainbow Street i det centrale Amman. Her kan du for mindre en 10 kr. købe en falafelsandwich med tomater og tahini i et brød med eller uden sesamfrø. Det er den perfekte lille frokost til at tage med ud og oplevel byen, eller nyde på bænkene overfor butikken.
Brødet er sprødt udenpå og luftigt indeni. Falaflerne er sprøde og enormt velsmagende. Alt i alt er det værd at prøve. Især hvis du rejser på budget.

Jafra Restaurant & Cafe

Restaurent i Amman

Jafra er virkelig et dejligt sted. Der kommer mange lokale, som får sig en omgang mad og vandpibe. Man kan både sidde inde og ude her. Jeg prøvede begge dele, og vil nok anbefale at sidde inde. Da restauranten ligger lige ud til at meget trafikeret vej, med en masse storbylarm.
Vi fik stedet anbefalet af en taxachauffør, lige da vi landede og besluttede os for at prøve det, da vi kom tilbage til byen inden hjemrejse. Det fortrød vi ikke, for efter at have spist lidt for mange fladbrød og falafler i løbet af rejsen, så var de fantastisk at slutte af med en pizza. Og så endda en rigtig god pizza.

Læs også: Amman CityGuide

Isbutikker

Der er flere gode isbutikker i Amman. Jeg har ikke navne på de to, som vi besøgte, men jeg har derimod nogenlunde deres placeringer.
Den første ligger på Rainbow Street. Om du går den ene eller anden vej, så skal du nok støde ind i den.

Den anden og min klare favorit ligger lige når man kommer ud fra Jafra Restaurant og Café. De har forskellige isvarianter fra dag til dag. En som dog var der de fleste dage, var en med kiks, lidt alá bastogne kiks. Prøv den, det vil du ikke fortryde. De laver også nogle ret så pimpede bubblewaffles.

Hikayar Albalad

Jeg er faktisk i tvivl om, dette er caféens navn. Men det hedder den i hvert fald på Maps.me appen. Caféen ligger i en lille gade fyldt med farver og bogbutikker med billige bøger.
Det er et godt og hyggeligt sted lige at få sig en kold juice, lidt at spise og bare nyde den hyggelige gade, som caféen ligger i.

Beit Sitti

beit sitti Amman
beit sitti mad

Hvis du er til arabisk mad eller interessere dig for at lave mad, så er det her, det bedste du kan gøre for dig selv i Amman, når det kommer til mad.
Beit Sitti er et madkursus. Ordene betyder ”grandmothers house”, og navnet kommer af, at kurset foregår i deres bedstemors gamle hus i Amman.

Så vidt jeg forstod er det muligt at komme til kurset alle ugens dage, man skal dog være tilmeldt inden. Gerne i god tid. Prisen bliver sat efter hvor mange deltagere, som er med. Tilmelding foregår via deres hjemmeside, som du kan finde her.

På kurset bliver man undervist hands on, af en lokal kvinde, som giver ud af sine personlige familieopskrifter. Til slut får man så lov at nyde aftenens arbejde og spise maden, som er intet mindre end fantastisk!

beit sitti mad
beit sitti mad

Skriv et svar