Amman Cityguide

Amman er en by med en masse forskelligt at opleve og det er en by, hvor du sagtens kan bruge to-tre hele dage. Du kan opleve historieske monumenter fra romertiden, markeder, pulserende shoppingsgader, spise god mad og meget mere.
Amman er højst sansynligt også dit første møde med Jordan. Mange af de lokale, som du møder, vil byde dig “velkommen til Jordan“. Alt fra butiksmedhjælpere til taxachauffører og børnene som leger vil sige det til dig. I starten synes jeg det virkede underligt, men de lokale er enormt gæstfrie og oprigtigt glade for, at der kommer turister til deres land.

En ting som jeg ikke nåede at opleve, de dage jeg var i byen, var den store King Abdullah Mosque. Jeg er lidt træt af, jeg ikke nåede det, for den ser virkelig flot ud. Men det var hård prioritering og jeg fik til gengæld en masse andre rigtig gode oplevelser i hovedstaden.
Nedenfor kan du dog læse om mine bedste oplevelser i Amman.

Roman Theatre

Det romerske teater er en ting, som man i princippet bare kan se udefra. Især hvis man kan komme lidt op i højderne, så kan man virkelig nyde synet af det. Indgangen dertil er dog inkluderet i Jordan Pass, så har man det, så kan man næsten lige så godt besøge det.
Jeg var inde den første aften, vi havde i Jordan. Min kæreste og jeg havde egentlig besluttet, at vi ikke ville se det indefra. Men efter vi havde spist aftensmad, så vi der var en masse liv på pladsen foran, så vi gik derned og endte med at gå ind i teatret, hvor der var en endags festival, med musik, dans og en masse TV-folk, som både filmede og tog billeder.

oplevelser i amman - Roman thearte

Amman Citadel

Amman Citadel var den første ting, vi overhovedet besøgte i Jordan og en rigtig god start. Det er fundamentet til hele byen Amman. Det var her byens allerførste bygninger, blev bygget for over 3000 år siden. Stedet har i sin lange historie været regeret af flere forskellige grupper, både romerne, grækerne og perserne har blandt andet regeret. Hvilket også kan ses, da der er bygninger fra de forskellige tidsperioder.
Inde i området er der, udover de gamle bygninger og templer også et lille museum og flere steder med udsigt ud over hele byen.
Igen hvis du har Jordan Pass, så er der gratis entre.

Oplevelser i Amman - Citadel

Friday Market

Hvis du er til markeder og gode kup, så er Friday Market noget, du er nødt til at opleve!! Du kan nemt bruge et par timer her og gør du det, vil jeg næsten garanterem du ikke går tomhændet hjem.
Markedet finder (sjovt nok) sted om fredagen og der sælges hovedsageligt tøj og sko. Du kan dog også finde legetøj, frugt og grønt og andre sjove småting. Mange af tingene er ikke noget at råbe hurra for, men har du tålmodighed og bruger tid på at kigge, så kan du virkelig finde noget guld på bøjlerne. Min kæreste og jeg købte sammenlagt fem stykker tøj for 80 kr. Blandt andet en silkeskjorte, en kjole, en nederdel og mere.
Du finder rute til markedet på Maps.me appen ved at søge på ”Friday Market – Seconhand”.

Jerash

Jerash er ganske vist ikke i Amman, men en times kørsel derfra. Det ligger 20 km fra den syriske grænse, men bare roligt, det er helt sikkert at færdes der. De fleste vælger at lave en dagstur ud af det. Man kan også komme frem og tilbage for en ret god pris med taxa og som med Roman Theatre og Amman Citadel og det en del af Jordan Pass, så entreen er gratis.

Området emmer af historie og virkelig velbevaret. Da vi var der, var der heller ikke ret mange turister, så vi kunne nemt bevæge os rundt og suge indtryk til os i det store område. Som med Amman Citadel har området også været under forskellige hærdømmer, hvilket giver det en masse ekstra historie.

Jerash Jordan
Jerash

Beit Sitti

Beit Sitti er et madkursus, hvor man lærer at lave jordansk mad og hold op hvor er det bare lækkert. Kurset varer et par timer inklusiv spisning og aftente.
Hvis du vil læse mere omkring Beit Sitti og også finde ud af, hvor du melder dig til, så kan du læse mere i min guide til de bedste madoplevelser i Amman her.

Skriv et svar