10 Bedste Backpacker Apps + 1 Ekstra

Apps er i de fleste af livets facetter en stor hjælp, dette gælder også når du rejser.
Du har sikker læst om nogle af dem før, hvis du har søgt på rejseapps. Mange af dem er ikke til at komme udenom, hvis du skal ud at rejse – og med god grund.

Så her kan du læse mine 10 bud på de bedste backpacker apps. Og så får du lige én ekstra brugbar app oveni.

Maps.me

Maps.me er med længder den app, jeg bruger mest når jeg rejser. Appen giver dig adgang til offline kort over lande eller områder (hvis det er et stort land) i hele verden.
Det eneste du skal gøre, er at hente kortet over det land, som du skal til. Derefter vil du have mulighed for at få rutevejledninger, så du kan komme fra A til B. Du kan indsætte favoritter, som fx dit hostel/hotel, den seværdighed du bare SKAL se eller den restaurant du har fået anbefalet af taxachaufføren.
Derudover kan du under “Kategorier” i søgemenuen bruge appen til at finde den nærmeste hæveautomat, apotek, toilet eller andet du akut mangler.
Maps.me er med andre ord en af de backpacker apps, som ikke kan undværes.

Det eneste lille minus ved Maps.me er, at det ikke altid er den letteste eller hurtigste rute som den giver. Men for en gratis app som fungerer uden internet, er det helt okay.

Pris: Gratis – Findes både i App Store og Google Play

Valuta+

Det behøver ikke lige være Valuta+. Men en eller anden form for offline valuta app er virkelig en nødvendighed, når du rejser. Det er brugbart, så du hurtigt kan omregne prisen på maden, du er ved at købe eller taxaturen så du ikke bliver snydt.

Personligt synes jeg Valuta+ er god, da den er nem at bruge. Du kan vælge mellem 180 forskellige valutaer og du kan vælge dine “favoritter”, som du ved, du skal bruge på rejsen.

Pris: Gratis – Findes både i App Store og Google Play

Hostelworld

Verdens største website for hostels og måske den vigtigste backpacker app… Hostelworld er ikke til at komme udenom, når du backpacker. Du søger bare på den by, som du skal til og derefter viser den dig alle de forskellige hostels i byen. Herefter kan du sortere efter ratings, priser, om der er morgenmad eller ej og hvad du ellers mener er nødvendigt, for at du får nogle gode nætter.

Personligt går jeg altid selv efter en af de billigste, hvor morgenmaden er inkluderet i prisen. Jeg mener ikke, der er nogen grund til at betale 120,- for en nat, hvis du kan få en seng i samme by til 60,-, for lad os være ærlige, man skal jo “bare” sove. Derudover er det altid en god idé at vælge steder, som har høj score i personale og så er det også en god idé at læse reviews af stedet.
Læs mere om hvordan du finder det bedste hostel her

Pris: Gratis – Findes både i App Store og Google Play

Andre bookingsider – f.eks. Airbnb, booking.com

Inden du booker dit hostel eller hotel, så kan det være en god idé at kigge andre bookingsider, som f.eks. Airbnb eller Booking.com. Især hvis du rejser i Europa, kan dette være en god idé, da du nogle gange kan finde billigere overnatninger her end du kan på Hostelworld.

Læs mere her, om hvordan du kan optjene penge på Airbnb og derved rejse billigere.

Pris: Gratis – Findes både i App Store og Google Play

Culture Trip

Culture Trip er en app, jeg for ganske nyligt er begyndt at bruge. Jeg bruger appen til min planlægning og til at finde inspiration, så jeg kan se, hvad der er at lave forskellige steder, jeg rejser til. Især steder som jeg ikke rigtig har noget kendskab til, men som jeg bare har booket flybilletter til, fordi jeg lige fandt nogle billige.

Du kan nemt bruge søgefunktionen i appen, hvor du bare kan søge på et bynavn, så viser appen de forskellige artikler, som er relateret. På denne måde kan du nemt få inspiration til, hvad du kan lave det sted, hvor du befinder dig.

Pris: Gratis – Findes både i App Store og Google Play

Google Translate

Jeg går ud fra jeg ikke behøver at introducere Google Translate. Appen var for mig et must i Central- og Sydamerika, eftersom jeg tog dertil med meget begrænsede spanskkundskaber.
Appen er god til at oversætte sætninger på din rejse, eller hvis man skal spørge en lokal om noget. På samme tid kan du i appen lave en parlør med med de ord og sætninger du bruger mest.

Men det nok mest geniale ved den er, at man kan holde den over et menukort, hvorefter den oversætter direkte på skærmen. Så slipper man for, at skulle slå hvert enkelt ord op og man slipper for at få uønskede ting i maden.

Pris: Gratis – Findes både i App Store og Google Play

Momondo/Skyscanner

Om du bruger den ene eller anden er som sådan ikke så vigtigt. Pointen er at det altid, vil være en god idé at have en app, hvor du kan finde de billigste flybilletter nemt og hurtigt.

Personligt bruger jeg altid momondo – Find de billigste flybilletter her! (Reklamelink)

Pris: Gratis – Findes både i App Store og Google Play

Flyselskabsapps

Når du så har købt din flybillet, så er det en god idé at have appen fra flyselskabet eller bureauet, du har booket igennem. Her vil du nemt kunne tjekke ind, se eventuelle ændringer og som oftest vil du have dit boarding pass på telefonen.

Jeg formoder de er gratis, da jeg endnu ikke har set nogle af dem koste penge. Findes både i App Store og Google Play

1Sec

“Hvad har du lavet på din rejse”… Det er et spørgsmål, man ofte modtager, når man er kommet hjem igen. Med 1Sec kan du hurtigt svare på dette.

Du bruger appen til at tage ét sekund videoer hver dag. Alle disse et-sekunds-videoer kan du derefter nemt sammensætte i appen, så du har en lang video, med klip fra hver eneste dag.

Pris: 45,- i App Store, gratis i Google Play – Findes både i App Store og Google Play

Duolingo

Duolingo er nok bedst at bruge op til en rejse og gerne nogle måneder før. Du kan bruge appen til at lære sprog optil eller under en rejse, så du kan begå dig en smule på det lokale sprog imens du er afsted.
Jeg brugte den op til jeg skulle til Central- og Sydamerika, og havde stor glæde at det, da jeg kunne genkende nogle ord og sætninger i starten. Jeg ved dog ikke hvor stor værdi appen har i Asien, da der tales mange forskellige og sværere sprog end spansk der.

Pris: Gratis – Findes både i App Store og Google Play

Ekstra – Been:

Har du nogensinde overvejet, hvor mange lande du har besøgt eller hvor stor en procentdel af verden du har set. Med Been kan du nemt finde ud af det.
Jeg synes, appen er en sjov lille ekstra app at have i sin rejsemappe. Den er nem at bruge og så er det altid sjovt at gøre det til en lille konkurrence med venner og familie om, hvem der har set mest af verden.

Igen så findes der et par forskellige ligende apps.

Pris: Gratis – Findes både i App Store og Google Play

Skriv et svar